2020-12-04 10:30:00
Mitsuoka Buddy
Mitsuoka Buddy
Zdroj: Mitsuoka

Mitsuoka Buddy: Retro americko-japonskú RAV4 už nekúpite. Tu je dôvod

Mitsuoka Buddy vzbudila pred zhruba mesiacom veľký záujem médií aj verejnosti.

 

Japonská značka, ktorá sa špecializuje na dramatické úpravy modelov iných značiek oznámila, že jej najnovší výtvor Buddy už nie je dostupný. Náklad sa vypredal. Ale o pár rokov vraj bude dotlač...

Mitsuoka Buddy je auto, ktoré vzbudzuje pozornosť. Ale skôr ako niečo do čoho chce človek šťuchnúť paličkou a utekať, keď sa to pohne. Práve preto si to získalo takú veľkú pozornosť médií a písal som o tom aj ja. Divné neforemné auto kombinujúce prvky amerického retro štýlu s japonskou technikou. Príliš veľká maska, čudne tvarovaná zadná časť, hranatý dizajn a obdĺžnikové svetlá.

A predsa sa Mitsuoke podarilo vypredať kompletnú sériu. A vraj je záujem taký veľký, že uvažujú o ďalšej sérii. Už zhruba minulý týždeň médiá písali, že si na svojho Buddyho budete musieť počkať tak dva roky. Lenže dnes už je vypredaný celý náklad. A koľko že to bolo áut? Nuž rovných 200.

Zdroj: Mitsuoka

Poviete si: veď toľko vypľuje priemerná fabrika za deň. Mitsuoka je ale karosárska spoločnosť, ktorá sa z nejakého dôvodu ocitla v 21-storočí. Jej práca zdvíha cenu štandardnej hybridnej RAV4 o cca 20 000 dolárov v porovnaní s bežnou verziou priamo od výrobcu. Cena ale môže ísť ešte vyššie a Mitsuoka predávala aj bohato vybavené autá za 56-tisíc dolárov čo je 46-tisíc eur. Ide ale o ceny v Japonsku, takže odporúčam neprovnávať s cenami RAV4 v našej krajine.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo