2020-11-01 14:30:00
Mitsuoka Buddy
Mitsuoka Buddy
Zdroj: Mitsuoka Motors

Mitsuoka Buddy: Japonská Amerika – neuveríte, čo je toto za auto

Mitsuoka Motor je japonská automobilová značka, o ktorej ste asi doteraz veľa nepočuli.

 

Napriek tomu je na trhu už od roku 1968 a z času na čas prekvapí motoristickú verejnosť autami, ktoré sú niečím, čím vlastne nie sú a je to vidieť. Slušne povedané, ide o značku, ktorá sa špecializuje na karosárske úpravy sériových vozidiel iných automobiliek z Japonska. Ale medzi darcovskými autami sa objavujú aj iné autá. Napríklad Mustang.

Mitsuoka Buddy je japonské auto, ktoré chce v potenciálnych zákazníkoch vzbudiť pozitívny sentiment na „staré dobré“ americké SUV modely. Skôr staré, ako dobré. Ale to je zas vec názoru. Retro štýl autu nemožno uprieť. 

Zdroj: Mitsuoka Motors

Mne model Buddy pripomína spredu Chevrolet Blazer, zozadu Cadillac SRX. No a z boku novú Toyotu RAV4. Ani jedna z týchto pripomienok pravdepodobne nie je náhodná. Najmä tá s RAV4.

Lebo práve RAV4 je auto skryté pod karosériou od Mitsuoka Motors. Cieľom výrobcu bolo stvoriť klasické americké SUV s vlastným štýlom. Keďže ide o prerobenú RAV4, Podkapotou nájdete dvojlitrový atmosférický motor, prípade 2,5 litrový štvorvalec ako základ hybridného pohonu.

Mitsuoka vraj popracovala aj na interiéri, ale to zatiaľ firma neukázala. Pozrite si video reklamu. Tá tiež o niečom hovorí. Zhruba o tomto: Buddy je ako pes. Akurát z plechu. Každopádne spôsobuje veľkú radosť. Všetci sa pri ňom válajú po zemi a šteglia sa. Usmievajú ako na drogách. Šťastím sú bez seba. A väčšinou sú zreteľne ne-Japonci. Vlastne som tam narátal jedného domestika. Toto je sociologický insight do japonskej duše. Alebo len klišé a zábery z videobanky...

Čo poviete, funguje tento dizajn, alebo nie?


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo