2020-10-30 11:30:00
Nehoda v Kolumbii
Nehoda v Kolumbii
Zdroj: Twitter

Dvojitá plná čiara, cyklista a nervózni vodiči za ním... Takto to skončilo

Vodič športového motorového vozidla Porsche 911 GT3 porušil predpisy a ešte aj zrazil cyklistu v priebehu dvoch sekúnd.

Dvojitá plná čiara nie je len výstrelkom cestárov a obvykle ju nepoužívajú preto, lebo vo verejnom obstarávaní vysúťažili priveľa farby. Má svoj zmysel a držiteľovi vodičského oprávnenia by mala niečo našepkávať, ba miestami až kričať. 

Lenže to nebol prípad vodiča bieleho Porsche 911 GT3, ktorý nielenže predbiehal tam, kde je to zakázané, v krátkosti všetci svedkovia videli, čo takýto prečin môže spôsobiť. Porsche predbiehalo auto na rovinke pred zákrutou. Predbiehací manéver mu však vôbec nevyšiel. Namiesto zaradenia sa do pruhu vrazil do predbiehaného vozidla s kamerou. Následne bolo biele Porsche vymrštené do cyklistu jazdiaceho vpredu. 

Nehoda sa odohrala v Kolumbii v Južnej Amerike pred niekoľkými dňami. 

 

 

Krátko pred nehodou pritom vozidlo s kamerou i cyklistu predbiehal vodič na červenom Porsche rovnakého typu. Keď sa však na video pozriete pozornejšie, vyplýva to i z gestikulácie vodiča bieleho Porsche, udalostí predchádzajúcich nehode bolo viac. 

Nepochybne bol vodič bieleho Porsche vinný z predbiehania cez dvojitú čiaru, no je celkom možné, že nehodu zavinil čiastočne cyklista idúci po vozovke akoby bol na pretekoch Tour de Colombia. O samotný náraz sa však podľa všetkého nepostaral vodič bieleho Porsche, ktorý nezvládol riadenie, ale vodič sivohnedej Kie Sportage. Video nasvedčuje tomu, že auto s kamerou chceli v rovnaký moment predbiehať ako vodič Porsche, tak vodič Kie. Jeden z nich sa nepozrel do zrkadla, druhý sa zas ponáhľal príliš. Pravdepodobne tak došlo ku kontaktu medzi týmito dvomi autami ešte mimo záber kamery. Kontakt bol príčinou stretu Porsche s vozidlom s kamerou i stretu Porsche s cyklistom. 

Pri nehode nikto neutrpel vážnejšie zranenia. Je jasné, že cyklista bol na tom najhoršie. Okrem odrenín mu ale nič vážne nebolo. Zdá sa, že auto s kamerou bolo sprievodné vozidlo cyklistu. 

Zdá sa, že na úplnom počiatku situácie bol práve cyklista, ktorý svoji správaním na  vozovke vytvoril vláčik áut idúcich za ním. Bolo len otázkou času, kedy sa vodiči rozhodnú cyklistu predbiehať aj napriek plnej čiare. Zapeklitý prípad ale našťastie nemusíme vyriešiť tu a ani v diskusii, hádam sa o to postarajú štátne orgány Kolumbie. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Twitter, FB

Komentáre k článku


Stream naživo