2020-08-30 13:37:00

Vodič BMW zablokoval hasičom prístup k vode. Hasiči s autom urobili rýchly proces

Keď vás zavolajú k požiaru trojposchodovej budovy, zle zaparkované auto je problém. 

Najmä, ak je zaparkované tak, že vám blokuje prístup k vode, ktorú nevyhnutne potrebujete na uhasenie požiaru. Aj napriek všeobecne známemu zákazu, vodič BMW radu 5 zaparkoval svoje vozidlo rovno pred požiarny hydrant. Že na zákaze státia nemá stáť, zistil tou ťažkou cestou: hasiči boli nútení rozbiť mu dve okná a prestrčiť hadicu cez kabínu vozidla. 

Udalosť sa odohrala v USA v meste New York v auguste tohto roku. Vodič BMW zaparkoval svoj automobil rovno pred hydrantom aj napriek zákazu. Pravdepodobne mal vďaka nesprávnemu parkovaniu bližšie k cieľu svojej cesty, no reálne si príliš nepomohol. Nielenže za nesprávne parkovanie dostal pokutu, musí tiež opraviť rozbité sklá na dverách vozidla. Síce je to už staršie BMW radu 5 (E60), aj s pokutou ho oprava bude stáť dobrých pár stoviek. 

Zdroj: twitter nypost

Vodič v reakcii na rozbitie okien na aute tvrdil, že je šokovaný a že niečo také hasiči nemuseli robiť. Vraj na mieste stálo auto štyri dni preto, lebo sa mu vybila baterka na kľúči vozidla.

Hasiči by sa síce k hydrantu dostali aj bez rozbitia okien, no riskovali by pretrhnutie hadice, respektíve nedostatočný tlak pri hasení. Hadica pod vysokým tlakom musí byť čo najrovnejšia. Akákoľvek "zákruta" mení tlak, respektíve prietok. A aj keď nie ste hasiči, pravdepodobne viete, že keď nemáte v hadici tlak, veľký prúd z toho nebude... 

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo