2020-05-16 01:00:00
D1 Budimír Bidovce
D1 Budimír Bidovce
Zdroj: TASR František Iván

Obmedzenia na D1 počas víkendu: Jedno skončí v nedeľu, ďalšie v júni

NDS ohlásila na diaľnici D1 dve výrazné obmedzenia. Jedno od soboty, druhé od nedele.

Tunel Branisko bude uzatvorený od 2.00 h v sobotu (16. 5.) do 22.00 h v nedeľu (24. 5.). Pre TASR to uviedla hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Eva Žgravčáková s tým, že doprava bude vedená po obchádzkovej trase obojsmerne po ceste I/18.

„Počas pravidelnej jarnej uzávery tunela Branisko vyčistíme ostenie, strop, vozovku a chodníky tunela, hlavnú a štrbinovú kanalizáciu, skontrolujeme požiarny vodovod, vykonáme odborné prehliadky a skúšky elektrotechnických zariadení,“ vysvetľuje hovorkyňa. Ďalej dodáva, že zrealizujú aj servisnú činnosť technologických zariadení v tuneli, čistenie a ošetrenie nerezových dverí, SOS kabín, osvetlenia či výmenu žiaroviek v hlavnom tunelovom osvetlení.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) tiež čiastočne uzavrie pravý jazdný pás diaľnice D1 (smer Poprad) v úseku medzi križovatkami Východná a Važec. Dôvodom je výmena mostných záverov na diaľničnom moste Jánošíkova studnička.

Obmedzenie sa podľa NDS týka obdobia od 17. mája od 8.00 h do 28. júna 18.00 h. Doprava bude presmerovaná cez prejazdy stredným deliacim pásom do ľavého jazdného pásu, kde bude vedená obojsmerne, pričom pre smer Važec bude vymedzený jeden jazdný pruh a pre smer Východná dva jazdné pruhy.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo