2020-04-29 20:09:00
Ford Mondeo kombi 2,0
Ford Mondeo kombi 2,0 Ecoboost
Zdroj: Ján Hargaš

Ford Mondeo sa má zmeniť na vyvýšené kombi v štýle Subaru Outback

Ford Fusion/Mondeo by sa mal zmeniť na oplastované kombi a postaviť sa Outbacku.

Píše o tom Car and Driver. Ford dlho avizoval, že Mondeo ako ho poznáme už nebude. Jeho meno ale zaniknúť nemusí. Už dlhšie sa šepká o crossoveri s rovnakým menom. Pred pár mesiacmi sa také čudo objavilo na špionážnych fotografiách zahalené rúškom tajomstva prostredníctvom maskovacích fólií, no najmä karosérie Focusu Active. A presne Active je prívlastok, ktorý by toto auto malo niesť. Malo by byť poslednou možnosťou ako zachovať Mondeo nažive. Aj keď je pravdou, že o Mondeu Car and Driver nič nepíše.

Píše totiž o modeli s názvom Fusion. Ako však vieme, Fusion a Mondeo sú dvojčence žijúce na oboch stranách veľkej mláky. Kým Fusion to už má zrátané, Mondeo dostalo pred rokom facelift a ešte chvíľu na trhu vydrží. Z predajov je ale jasné, že ďalšia generácia veľkého sedanu a kombi by nemala bez výrazných zmien význam. Ford si teda vymyslel auto na štýl Outbacku. Dáva to zmysel. Oplastované kombi modely sú populárne aj u nás a Outback sa v USA predáva ako teplé rožky. Ford Fusion Active má byť založený na európskom kombi, no súčasné európske kombi je americký Fusion s väčším zadkom.

Táto teória teda trošku pokrivkáva, no je celkom zreteľné, že s modelom Fusion/Mondeo sa niečo deje a to niečo môže vypáliť tak, že sa v USA i v Európe objaví nový model s prívlastkom Active. Ten americký je už potvrdený a prísť by mal o dva roky. Podkapotou sa očakáva prepĺňaný benzínový dvojlitrový štvorvalec spojený s osemstupňovou automatickou prevodovkou. Kým táto verzia by v našich končinách stála automobilku priveľa peňazí, hybrid už vôbec neznie tak bláznivo. No a potom by tu ešte mohla byť EcoBlue verzia. I keď ktovie čo bude o dva roky.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: car and driver

Komentáre k článku


Stream naživo