2019-12-24 11:35:00
Ruská Tesla
Ruská Tesla
Zdroj: instagram sukhotin.m

VIDEO: Rusi opäť predbehli Ameriku. Ich Cybertruck už jazdí na značkách!

Nie je nad šikovné ruské ručičky. Na vývoj a výrobu modelu Cybertruck potrebovali enormne málo času.

Americká spoločnosť Tesla a Američan Elon Musk dostali od Rusov opäť po funi. Netreba na to veľkú matematiku. Počet Cybertruckov od Tesly v Rusku? 0 slovom nula. Počet Cybertruckov od Rusov v Rusku: 1 slovom jeden. Navyše už očividne prešiel aj homologizáciou, pretože auto už jazdí na značkách. Homologizácia Tesly v USA pritom ešte len prebieha a je celkom možné, že v Európe v tejto podobe ani nebude možná. Ostré krivky a karoséria z nerezovej ocele by pôsobili pre životy zrazených chodcov značne kontraproduktívne. 

Ruský um ale očividne vyriešil aj tento problém. Namiesto príliš pevnej nerezovej ocele akou sa predvádzal prototyp modelu typu pikap Tesla Cybertruck použili "lepšie deformovateľný" obyčajný plech zo železiarstva. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Максим (@sukhotin.m),

 

Hádam ste pochopili, že predchádzajúce riadky neboli myslené úplne vážne. Pozeráte sa na obrázok a video z ruských ciest. Nejde o štátom organizovaný počin, skôr o výrobok snaživého jednotlivca, či skupiny osôb s istou mierou konštruktérskeho talentu i so zmyslom pre humor. Títo na podvozku bežnejšieho auta (tipol by som si podvozok Lady) postavili svoju predstavu hypermoderného Cybertrucku. Jeho dizajn je inšpirovaný prototypom elektrického Cybertrucku od Tesly. A jeho dizajn je zas inšpirovaný kresbou trojročného fanúšika motorizmu. Niekto by mohol napísať, že dizajn Cybertrucku vychádza z pera päťročného dizajnéra, no podľa mňa je to výrazná urážka priemerného predškoláka. Mám takého doma a ten Cybertrucky prestal kresliť v troch rokoch. Teraz sú to skôr Multiply, miestami dokonca autá. 

Ak sa teda medzi sviatkami budete nudiť a v garáži sa vám povaľuje staršie auto, zopár zinkovaných plechov a nejaké tie zvyšné farebné led pásiky z montáže kuchynskej linky, skúste si postaviť Cybertruck aj vy. Nemalo by vám to zabrať veľa času a svoje auto stropkovského typu môžete mať aj bez zloženia rezervačného poplatku. Výhodou stavby Cybertrucku na základoch staršej mašiny bude, že tiež bude na značkách. Teda pokiaľ ten váš garážový automobil tiež bol na značkách... Len, čo na taký Cybertruck na našich cestách povie polícia... 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo