2019-11-16 13:15:00
Ferrari Roma
Ferrari Roma
Zdroj: Ferrari

Foto + Video: Ferrari Roma – nové štvormiestné kupé s motorom vpredu

Ferrari tento rok predstavilo už päť nových modelov. Spomeniete si bez prípravy na všetky?

Ferrari po odlúčení od Fiatu a koncernu FCA túži po tom, aby naplnilo potenciál vlastného mena Cieľ je jasný. Peniaze. A keď to ide s tromi-štyrmi-piatimi modelmi, prečo by to nešlo s pätnástimi? Roma je dôsledkom modelovej ofenzívy. Piaty model značky z Maranella nesie hrdé meno hlavného mesta Talianska. Je to piaty model z ohláseného plánu uvedenia 15-tich nových modelov.

Ide o dvojdverové kupé s motorom umiestneným za prednou nápravou pozdĺžne s pohonom zadnej nápravy a s kabínou so štvoricou sedadiel. Pravda, tie vzadu sú skôr teoretické, či núdzové podobne ako v prípade konkurenčných áut. Keď to vezmeme zo široka, konkurentov nájdeme naozaj dosť. Či už pôjde o autá s dvomi miestami, alebo autá s rovnakou koncepciou 2+2, konkurentov nájdeme ako u britského Aston Martin, tak u mnohých ďalších vrátane Jaguaru, AMG, či BMW.

Zdroj: Ferrari

V rámci značky má toto auto najbližšie k modelu Portofino, no Roma má úplne svojský dizajn exteriéru ale aj interiéru. A práve dizajn je jeho silnou stránkou, pravda, dizajnový jazyk doterajších Ferrari je na ňom na prvý pohľad celkom ťažké nájsť. Auto má byť pripomienkou pohodlného bezstarostného života, ktorý sa vo vyšších kruhoch žil v rokoch päťdesiatych a šesťdesiatych práve v Ríme. Skrátka moderná predstava o La Dolce Vita.

Podkapotou je 3,9 litrový dvakrát prepĺňaný motor V8 s maximálnym výkonom 456 kW (620 k) a s maximálnym krútiacim momentom 760 Nm. Auto s hmotnosťou cca 1470 kilogramov tento agregát katapultuje z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy a maximálna rýchlosť presahuje 320 km/h.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo