2019-11-09 11:45:00
Land Rover Experience Tour
Land Rover Experience Tour Zambezi
Zdroj: GoodYear

Goodyear pre Land Rover Experience Tour

Pneumatiky Goodyear Wrangler DuraTrac majú preukázať svoje silné stránky pri jazde cez Národný park Kavango v Zambezi.

Účastníci jazdy cez Národný park Kavango-Zambezi (Kaza) budú odkázaní počas 2000 kilometrov dlhej cesty po neupravených afrických cestách na kvality pneumatík Goodyear.

Jazdiť budú na šestnástich vozidlách Land Rover Discovery a prekonávať dramatický terén druhej najväčšej prírodnej rezervácie sveta. Tá sa rozprestiera na častiach území niekoľkých juhoafrických krajín - Angoly, Botswany, Namíbie, Zambie a Zimbabwe.

Zdroj: GoodYear

Pneumatiky Wrangler DuraTrac budú slúžiť na vozidlách Land Rover Discovery, ktoré v posledných tridsiatich rokoch preukázali svoju flexibilitu a odolnosť pri nespočetných dobrodružných výpravách po celej zemeguli. Účastníci expedície budú môcť obdivovať nedotknutý svet zvierat, užívať si chute domorodej kuchyne a navštíviť najväčšie vodopády na svete - Viktóriine vodopády.

Popri poznávaní jednotlivých krajín sa účastníci expedície budú môcť zoznámiť aj s miestnymi ľuďmi a ponoriť sa do ich kultúry a tradícií. Zoznámia sa tiež s iniciatívami udržateľného rozvoja a priamo na mieste spoznajú svet ochrany zvieracieho sveta a prírody. To všetko už skôr presvedčilo Svetový fond na ochranu prírody a nemeckú rozvojovú banku KfW, aby finančne podporili národnú rezerváciu Kaza.

Zdroj: GoodYear

Pneumatiky Goodyear Wrangler DuraTrac boli vyvinuté tak, aby si poradili aj s tým najnáročnejším terénom, vrátane hlbokých piesočných presypov, piesočných ciest, tŕnitej buše v savane a zarastených kamenistých ciest. S tým všetkým sa stretnú účastníci na ceste.

Christian Löer, riaditeľ marketingu & PR Jaguar Land Rover v Nemecku: "Naša spolupráca so spoločnosťou Goodyear trvá niekoľko desaťročí, vlastne od doby, kedy jej pneumatiky namontovli na prvý Range Rover. Teraz ďalej pokračuje vývojom pneumatík ďalších generácií pre naše najnovšie modely ako je nový Land Rover Defender. Sme samozrejme nadšení, že nám Goodyear obuje naše vozidlá Land Rover Discovery aj na túto cestu.“

Zdroj: GoodYear

Pri zdolávaní off-roadových úsekov budú môcť vodiči ťažiť z technológie Goodyear TractiveGroove, ktorá zlepšuje trakciu na bahnitom podklade. Pneumatiky Wrangler DuraTrac navrhli tak, aby dokázali prekonávať vysoké prekážky, rýchlo sa zbavovať drobných kamienkov, nečistôt a blata, automaticky zlepšovať trakciu vozidla a bočnú stabilitu, a pritom ešte znižovať hlučnosť jazdy.

Ako povedal Mike Rytokoski, riaditeľ marketingu spoločnosti Goodyear v Európe. „Znovu sa ukazuje, že keď chce Land Rover ísť so svojim vozidlami na doraz, siahne po pneumatikách Goodyear.“


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: GoodYear

Komentáre k článku


Stream naživo