2019-06-02 14:10:00
Burger do zápchy
Burger do zápchy

VIDEO: Fast food doručuje burgre do áut v zápche. Aby ste tam neumreli od hladu

Posádky automobilov si môžu objednať burger priamo do auta v zápche. Lebo hlad nemá zľutovanie.

Keď spojíte slovo burger a slovo zápcha, obvykle ide o istý druh následnosti pri žalúdočných problémoch. Avšak nie každý jazyk má rovnaké slovné spojenie pre črevnú a dopravnú zápchu.

Tu ide o pomoc pri tej dopravnej zápche. Vodiči a ich posádky v mnohých veľkomestách trávia hodiny uväznení v autách na preplnených cestách a uliciach bez prísunu čerstvých tekutín a potravín.  Často sú to hodiny denne.

Americká sieť rýchleho občerstvenia Burger King vymyslela riešenie. Volá sa Traffic Jam Whopper a pilotný projekt sa už rozbehol v jednom z najväčších miest sveta – v Mexico City. Nasledovať bude kalifornské Los Angeles a brazílske Sao Paulo.

Dopravné zápchy v Mexico City priemerne zaberajú ich účastníkom 5 hodín denne. Na tento čas sa obchodníci Burger Kingu pozreli nie ako na problém, ale ako na obchodnú príležitosť.

Ako to robia? Prostredníctvom odvážnych doručovateľov na motocykloch. Ako to presne robia? Cez apku, cez telefón. Posádka vozidla vykoná objednávku, môže to urobiť aj cez hlasové pokyny cez handsfree, aby sa vyhli pokutám. Prostredníctvom GPS ich nájde doručovateľ, odovzdá im objednávku, a oni v aute neumrú od hladu a smädu a naplnia svoj denný kalorický príjem.

Burger King o tejto službe dáva vedieť prostredníctvom presne lokalizovanej reklamy. Reklamné plochy sa nachádzajú práve na tých hlavných ťahoch a zobrazujú sa práve vtedy, keď je premávka hustá. Reklamné plochy posádkam interaktívne ukazujú koľko ešte strávia času v zápche – teda koľko ešte majú času na vykonanie objednávky a nasýtenie prázdnych brušiek.

Jednotlivé reštaurácie obsluhujú konkrétne jazdné ťahy. Obslužný priestor sa posúva podľa priebehu zápchy, no vždy je v dosahu troch kilometrov od najbližšej reštaurácie. Doručovateľ na motocykli podľa údajov z aplikácie lokalizuje konkrétne auto (pravdepodobne okrem GPS aj typ vozidla, či poznávacia značka). Motocykel sa medzi stojacimi vozidlami prekľučkuje rýchlo, otázna je bezpečnosť samotného doručovateľa, no keďže si takú prácu vybral... Je to skrátka poslanie.

Tento nápad pomohol Burger Kingu nielen k celosvetovému mediálnemu záujmu, no tiež k markantnému zvýšeniu objednávok v časoch dopravnej zápchy, celkovo ide o nárast predajov o 63% v Mexico City v priebehu jedného týždňa od zavedenia. Tiež to výrazne zdvihlo záujem o aplikáciu, ktorá sa stala č. 1 medzi „jedlovými“ apkami. Tu je vysvetľujúce video:

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo