2019-03-19 07:30:00
Škoda DigiLab
Škoda DigiLab
Zdroj: SKoda

Škoda chystá doručovanie balíkov priamo do kufrov vašich áut

„Som na adrese.“ vraví kuriér do telefónu. Ibaže vy tam nie ste. Riešením je požiadať suseda, alebo to poslať niekam do úschovy. Alebo...

Doručovanie balíkov pre zákazníkov internetových obchodov sa môže už čoskoro výrazne zjednodušiť. Aby sa pohodlne dostali ku svojmu balíčku, bude stačiť, ak poskytnú partnerskej spoločnosti informácie o mieste, kde vozidlo parkuje a jeho poznávaciu značku. Prístup do vozidla bude pritom zabezpečený. Škoda Auto DigiLab totiž v spolupráci s internetovými obchodmi Alza.cz a Rohlik.cz vyvíjajú doručovací systém, v rámci ktorého kuriér doručí zásielku priamo do batožinového priestoru vozidla. V pilotnom projekte sa začne testovať technológia potrebná pre vzdialený prístup k vozidlu. Veľký dôraz sa pritom kladie na bezpečnosť: výmena dát prebieha v kódovanej podobe, okrem toho môže kuriér vozidlo otvoriť iba v krátkom časovo úseku. Dĺžku tohto časového úseku si stanovuje sám zákazník.

Zdroj: SKoda

Každý, kto nakupuje online, tento problém pozná: práve vo chvíli, keď má byť tovar doručený, ste niekde mimo svoj domov. Pre všetkých, ktorí si už nebudú chcieť vyzdvihovať zásielky z rôznych boxov alebo od susedov, pripravuje Škoda Auto DigiLab spoločne s partnermi Alza.cz a Rohlik.cz test bezpečného a jednoduchého riešenia. Ten, kto nakupuje v týchto internetových obchodoch, si bude môcť už čoskoro nechať doručiť zásielku priamo do batožinového priestoru svojho vozidla značky Škoda. Aby mohol túto službu využívať, dá zákazník príslušnému partnerovi súhlas cez mobilnú aplikáciu. V prípade objednávky sa kuriérovi prostredníctvom GPS zobrazí pozícia vozidla pre nasledujúce doručenie. Ten potom získa jednorazový zabezpečený prístup, pomocou ktorého batožinový priestor vozidla vo vopred definovanom časovom intervale prostredníctvom platformy otvorí. Kuriér vloží zásielku do batožinového priestoru, zamkne ho pomocou mobilnej aplikácie a zákazník dostane správu o úspešnom doručení.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo