2019-01-01 08:30:00
Lada v jazere
Lada v jazere

VIDEO: Táto Lada strávila pol roka v zamrznutom jazere. Dokáže naštartovať?

Spomínate si na nezničiteľnú Toyotu Hilux v magazíne Top Gear? Toto je niečo podobné, ale na ruský spôsob.

Životnosť a spoľahlivosť, to sú slová, ktoré ani v našich končinách veľa ľudí pri značke Lada nepoužíva. A predsa si ešte za starých čias vedel takmer každý Ladu opraviť doslova na krajnici pri ceste. Vtipy o tom, ako Lada jazdí na čokoľvek sú vtipmi len tam, kde to neskúsili.

O Ladách sa medzi motoristami dlhodobo hovorí ako o šrotoch, no Rusi na ne nedajú dopustiť ani dnes. Rusi ale pijú aj vodku a chutí im, takže čo na tom?

Rusi i ďalší fanúšikovia tejto značky dobre vedia prečo svoje Lady majú stále radi. Pre ich jednoduchosť a funkčnosť ale i opraviteľnosť v akýchkoľvek podmienkach.

Aby páni z Youtube kanála Garage 54 dokázali, že Lada naozaj nie je šrot, vytvorili toto video. Zachytáva ich pokus oživiť auto, ktoré strávilo celú (ruskú) zimu na dne jazera. Že auto strávilo pod vodou a pod poriadne ťažkým ladom takmer pol roka dokazuje stav vozidla potom, čo ho vytiahli na breh.

Tak čo poviete, podarilo sa im auto naštartovať? Respektíve, čo museli pre naštartovanie urobiť? Ich postup bol jednoduchý – auto vytiahli, poriadne vysušili motor a elektrické komponenty, naliali do motora olej, pridali benzín, vymenili sviečky, batériu a čo sa stalo? No čo asi. Po hodine práce auto naštartovalo. Ako povedali, chcelo by to ešte trochu času a dielcov, aby sa s autom dalo jazdiť, ale... Ladu nezastaví ani polročný pobyt v jazere... Skúste to s novým autom...

Či už máte Lady radi, alebo nie, musíte uznať, že toto je slušný výkon. Ak si chcete pozrieť video celé, nech sa páči. Pre urýchlenie zážitku odporúčam začať po šiestej minúte.

Tu nájdete link na video v originálnom jazyku. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo