2018-12-22 17:40:00
Búda pre psa
Búda pre psa
Zdroj: Ford

Bojí sa váš pes ohňostroja? Táto búda ho ochráni. Potlačí zvuk delobuchov

Približne polovica psov sa bojí ohňostrojov. Táto búda zníži ich stres na minimum. Ľudia môžu oslavovať.

Čo robí informácia o psej búde na stránke o autách? Hneď vysvetlím. Táto búda totiž obsahuje technológiu, ktorá sa teraz hojne uplatňuje v automobilovom priemysle. Automobilky ňou zvyšujú pohodlie v autách. Búdu vytvoril Ford. Ten systém nazýva noise cancelling system. Systém inštalovaný do búdy je schopný špeciálnymi frekvenciami potláčať zvuk, ktorý desí psov.

Problém so psami, ktorí trpia počas silvestrovských osláv poznajú mnohé rodiny. Psíci počujú inak a podstatne lepšie než ľudia, výbuchy sprevádzajúce svetelné efekty sú pre nich veľmi nepríjemné.

Citlivosť psov je rôzna, ovplyvňovať ju môže rasa, povaha, zdravotný stav i nepríjemné zážitky z minulosti. Reakcie možno zlepšiť výcvikom, no niekedy ani citlivý výcvik nepomôže a pes celú silvestrovskú noc trpí.

V takejto búde trpieť nebude. Špeciálne frekvencie z reproduktorov inštalovaných v tomto psom dizajnovom domčeku s protihlukovou úpravou pomôžu znížiť prípadný stres na minimum. Pekná myšlienka, ktorá síce reálne široké uplatnenie nedosiahne, no zopár vyvoleným psíkom môže spríjemniť čas osláv.

Môjmu psovi pomohol pozitívny výcvik, keď bol šteňa. Učil som ho to s rímskymi svetlicami a s pirátmi. Piráty a svetlice búchali a my sme sa hrali. Predtým mal ale dobre zvládnuté základné povely, inak by mi ušiel a tréning by nefungoval. Musel som aledávať pozor, aby sa mu vybuchovanie príliš nezapáčilo. Príbehy o psoch aportujúcich piráty sú dobre známe. Už roky mu ohňostroje nevadia a celý Silvester pokojne prespí.

Okrem pozitívneho výcviku pomáha, keď psa zoberiete dnu a trávite s ním čas počas osláv. Niektorí používajú tabletky, no úplne najlepšie je, ohňostroje jednoducho nerobiť. Obzvlášť nie na vlastnú päsť na každom rohu. Poďakujú sa vám nielen vaše končatiny, ale tiež psy, mačky a najmä voľne žijúce zvieratá i vtáky. Lebo pre ne protihlukové búdy nikto nevymyslel...

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Ford

Komentáre k článku


Stream naživo