2018-12-21 13:35:00
1 milión míľ -
1 milión míľ - jedno auto, jeden vodič
Zdroj: Hyundai

Za 5 rokov najazdila 1,6 milióna kilometrov s týmto autom. Ani Hyundai neveril

Sú príbehy, ktorým len tak niekto neuverí. Napríklad ten o žene, ktorá sama najazdila milión míľ s Hyundai Elantra.

Napriek tomu sa zdá, že je to takmer určite pravda... Nie vážne, toto tvrdenie si overoval aj Hyundai, pretože tomu ani sama automobilka nemohla uveriť. Po dôkladnom bádaní, overovaní a testoch značka potvrdila to, čo pani z Kansasu a jej odometer tvrdili. Ona a jej Hyundai Elantra najazdili za 5 rokov neuveriteľný 1 milión míľ. To predstavuje 1,6 milióna kilometrov, čo je zasa v priemere 321 tisíc kilometrov za rok. To je v priemere 879 kilometrov na deň – v prípade, ak by pani jazdila s autom každý jeden deň – počas víkendov aj sviatkov. Ak by pracovala iba v pracovné dni, vychádza to na priemerne 1278 kilometrov za deň.

Ešte zaujímavejšie je, že mala táto pani jazdiť s autom sama a navyše má v aute pôvodný motor. Ako je vôbec možné najazdiť toľko kilometrov? Nuž, pani pracuje v automobilovom priemysle, rozváža náhradné dielce. A keďže je Kansas celkom slušne veľký štát s veľkými vzdialenosťami medzi mestami, čudovať sa naozaj môžeme, ale pravda to predsa len bude.

Hyundai vykonal niekoľko testov počítadiel kilometrov, inžinieri prezreli výrobné čísla bloku, kabeláže, uchytenia motora, a tiež si vytiahli kompletnú servisnú históriu z Carfaxu. Všetko sedelo. Auto malo skutočne najazdených 1 milión míľ za päť rokov od uvedenia do prevádzky a to s pôvodným motorom. Nemožno sa čudovať, že to automobilka následne využíva pre propagačné účely. Veď je to slušný rekord. Aj preto vodičke výrobca daroval novú Elantru. Pre istotu...

Vodička sa volá Farah Haines a ako vraví vo videu nižšie, jazdí 24 hodín denne 7 dní v týždni, aj preto si auto vyzdobila ochranným rámom. Aj preto mení olej každé dva týždne. Tvrdí, že kľúčom k vysokému nájazdu je poctivá údržba a kvalitný produkt. Keďže Elantra je de facto odpoveď značky Hyundai na model Corolla od Toyoty, nemožno nesúhlasiť. Aj tak je to ale neuveriteľné.

Podkapotou Elantry z roku 2013 sa nachádzal benzínový atmosférický motor s objemom 1,8 litra a s výkonom 150 koní. Prostredníctvom manuálnej alebo automatickej prevodovky poháňal výhradne prednú nápravu.

Hyundai vyrobil pri tejto príležitosti špeciálny emblém označujúci 1 milión míľ pre jej odometer. To preto, lebo ani odometer vozidla nečakal, že sa dostane za 999 999 míľ. Po vynulovaní tak počítadlo nepôjde úplne od nuly. Túto „súčiastku“ teraz môžu zakúpiť aj ďalší majitelia áut značky Hyundai, ktorí túto hranicu prekonajú.

Viac uvidíte vo videách. Prvé je začiatok príbehu, druhý je ukončenie s odovzdaním nového auta. K odovzdaniu Hyundai pozval aj jej priateľov a rodinu. To preto, lebo ich pravdepodobne už päť rokov nevidela...


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Youtube, Hyundai

Komentáre k článku


Stream naživo