2018-11-21 12:00:00
Volvo na autosalóne v
Volvo na autosalóne v Los Angeles 2018
Zdroj: Volvo

Volvo nakoniec ide na autosalón v Los Angeles. Neprinesie však žiadne auto

Volvo sa zúčastní významného autosalónu v Los Angeles. Na jeho pôde nevystaví ani jedno auto.

This is not a car je slogan celého snaženia značky Volvo na autosalóne v Los Angeles. Autosalón, ktorý každoročne láka pozornosť odbornej i laickej verejnosti, autosalón kde automobilky uvádzajú veľké množstvo amerických i svetových premiér vozidiel. Volvo ale dlhodobo ustupuje z autosalónov, budúci rok sa nezúčastní ani toho Ženevského a podobne chce urobiť aj na nadchádzajúcom autosalóne v Los Angeles v USA.

Namiesto vystavovania vozidiel si Volvo pripravilo stánok s prezentáciou, ktorej sloganom je anglické „this is not a car“, teda toto nie je auto. Cieľom značky je poukázať na budúcnosť automobilového priemyslu i na veľkú zmenu v automobilizme, ktorá už prebieha a ktorej je Volvo súčasťou.

Na stánku Volva sa neobjaví žiadne auto. Aspoň nie v hmotnej podobe. Namiesto toho sa značka pokúsi ukázať svoje nové a budúce služby prostredníctvom interaktívnej prezentácie. Demonštrovať bude svoje služby v konektivite, svoju víziu autonómnej jazdy a svoje aktuálne služby ako in-car delivery (teda zasielanie balíkov priamo do kufra auta) a svoj kvázi operatívny lízing/prenájom s názvom Care by Volvo. Ten umožňuje zákazníkovi nastaviť si službu presne sebe na mieru, pravidelne obmieňať vozidlá značky a získať všetky dodatočné služby a to všetko za pevný mesačný poplatok. Ide vlastne o kombináciu dlhodobého prenájmu s operatívnym lízingom, ktorý poskytuje priamo výrobca. Program Care by Volvo je na trhoch, kde je už dostupný enormne populárny.

Zdroj: Volvo

Ďalej výrobca ukáže svoje plány na zdieľanie vozidiel, čím zdokumentuje to, čo naznačil šéf značky Hakan Samuelsson, a síce, že Volvo pôjde ďalej než by len stavalo a predávalo autá. Zároveň automobilka ukáže svoje plány v oblasti spolupráce s veľkými menami ako Amazon, Google, či Nvidia.

Kým s Amazonom v USA Volvo pripravilo systém doručovania zásielok priamo do kufra vozidla, s Nvidiou spolupracuje na vývoji autonómnych áut. Už v ďalšej generácii vozidiel značky by sa mali autá dostať na úroveň autonómnej jazdy Level 4 a v tom majú hrať čipy a technológie Nvidie AGX Xavier hlavnú úlohu.

Výstava This is not a car je inšpirovaná (ako inak) umením. Konkrétne maľbou Rene Magritte s názvom "This is Not a Pipe." Teda toto nie je rúra. Na maľbe je pochopiteľne zachytená rúra.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Volvo

Komentáre k článku


Stream naživo