2018-09-11 18:45:00
Policajt na motorke
Policajt na motorke

VIDEO: Nedala prednosť na križovatke, zrušila policajta na motorke

Vodička bieleho sedanu sa pokúsila prejsť cez križovatku aj keď nemala prednosť. Skončilo to zle.

Video pochádzajúce z palubnej kamery bolo nahrané v Austrálii v meste Adelaide v druhej polovici augusta tohto roka. Zachytáva nehodu policajta na motorke s bielym sedanom.

Vodička bieleho vozidla prechádzala cez križovatku aj napriek približujúcim sa vozidlám v priebežnom smere. Skrížila im cestu, na čo museli všetci reagovať brzdením. Motocyklista v ľavom pruhu vozidlo križujúce cestu cez tri pruhy nevidel a doplatil na to.

Aj keď intuitívne brzdil spolu s ostatnými autami vedľa seba, do križovatky vchádzal vyššou rýchlosťou ako ostatní a jednoducho to neubrzdil. Spoza veľkého SUV mu do cesty vletelo auto a on doň vrazil. Urobil poriadny kotrmelec a tvrdo dopadol na zem.

Podľa všetkého utrpel zranenia hlavy, isto si odniesol poriadne modriny, no mal by sa úplne zotaviť. Ako incident vyhodnotí polícia a čo bude s vodičkou bieleho vozidla ukáže čas. Isté je, že vinníkom je šoférka bieleho auta. I keď sa policajt na motocykli približoval rýchlo, vzhľadom na okolnosti nemohol tušiť, že mu cestu skríži auto. Prechádzal na zelenú. Zároveň však prechádzal v ľavom pruhu rýchlejšie než autá v strednom a pravom. Video pochádza z Austrálie, kde sa jazdí vľavo.

Úlohou každého účastníka cestnej premávky je takpovediac vidieť za roh, predpokladať neočakávané a vopred sa pripraviť na najhorší scenár. Obzvlášť ak ide o tak zraniteľného účastníka, akým je motocyklista.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo