2018-08-05 03:35:00
Volkswagen Polo 1,2 TSI
Volkswagen Polo 1,2 TSI vo výbave Fresh
Zdroj: Ján Hargaš

Učiteľ „predal“ jedno auto desiatkam ľudí. Takto získal až 8,5 milióna eur

Podvodníkov je na svete veľa. Od učiteľa by ste to asi nečakali. Tento bol až príliš „šikovný“.

Turecký učiteľ Emre K. sa pokúsil dostať k obrovským peniazom. Skoro sa mu to aj podarilo. Jeho snaha ujsť s celkovo 8,5 milióna eur ale nevyšla. Ako sa dostal k toľkým peniazom?

Jeho nápad bol jednoduchý. Tvrdil ľuďom, že sa zaoberá predajom áut, ktoré zhabal štát.  Vraj ich vie kúpiť a následne predať výrazne pod cenu. Hovoril o aukciách zabaveného majetku a o mnohom ďalšom. Niekde na začiatku svojej činnosti dokonca niekoľko áut aj odovzdal. To mu prilákalo mnoho ďalších záujemcov. Zatiaľ sa vie o 80 podvedených, no ich počet ešte istotne porastie. Emre K. autá predával na základe obrázkov v mobile. 

Keď si jeden zákazník od neho chcel kúpiť naraz až 23 áut v hodnote 170 tisíc eur – s platbou vopred, ukázalo sa, že podviedol už mnoho ľudí. Oklamaný Tiež-predajca rýchlo zistil, že jeho pokus rýchlo kúpiť a predať so ziskom nevyšiel. Až neskôr sa ukázalo, že Emre K. predal jedno a to isté auto desiatkam ľudí.

Jeho podvodná činnosť údajne pokračovala dosť dlho na to, aby z takýchto podvodov dokázal získať v prepočte až 8,5 milióna eur. Pokúsil sa utiecť, no polícia ho zadržala a zdá sa, že si chvíľu posedí v chládku. Teda ak sa ho sťažovatelia vôbec dočkajú, na proces čaká na slobode.

Koľko ľudí skutočne obral o peniaze zatiaľ nie je známe, no vzhľadom na získané financie ich asi nebude málo. Koniec koncov, komu by sa nechcelo kúpiť „nové“ auto za tretinu jeho ceny?

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: hurriyetdailynews

Komentáre k článku


Stream naživo