2018-07-27 10:20:00
Róbert Mistrík a Tesla
Róbert Mistrík a Tesla
Zdroj: Ján Hargaš

VIDEOROZHOVOR Róbert Mistrík: jazdí na Tesle a chce byť prezidentom

Tesla je dnes pojem. Vedec, podnikateľ a v súčasnosti kandidát na prezidenta Róbert Mistrík ju má už tri roky.

Nestáva sa často, aby som robil rozhovor s potenciálnym budúcim prezidentom. Keď som ale zistil, že silný kandidát na prezidenta s reálnou šancou uspieť, naozaj jazdí na elektromobile Tesla, rozhovor bol takmer nevyhnutný.

Róbert Mistrík je slovenský vedec, ktorý píše svoj úspešný príbeh zväčša mimo záujmu verejnosti. Pritom práve o osobnostiach akou je on, by sa u nás malo písať viac. Nie je to žiadna rýchlokvasená celebritka, ale človek, ktorý už dlhé roky reprezentuje Slovensko v zahraničí. So svojím tímom priniesli svetu technológie, ktoré dnes používajú tisíce vedcov, firiem, výskumných ústavov a univerzít po celom svete. Jeho vedecké výsledky sa premietli do lepšej liečby zákerných chorôb, zdravých potravín a čistejšieho životného prostredia. Bol členom tímu, ktorý vyvrátil podozrenia z dopingu olympionika Mateja Tótha.

 V nasledujúcich mesiacoch o ňom budeme veľa počuť, určite sa zúčastní množstva rozhovorov a politických debát, bude pod drobnohľadom, bude sa stretávať s potenciálnymi voličmi a nakoniec zvedie súboj o prezidentské kreslo.

Nás Podkapotou ale tieto politické srandy príliš netrápia. Iba do tej miery, aby sme sa sami vedeli rozhodnúť koho voliť. Omnoho viac nás zaujímajú významné slovenské osobnosti a ich vzťah k autám a automobilizmu ako takému. S Róbertom Mistríkom som sa tak rozprával práve o autách, o jeho autách a o jeho zážitkoch s autami. Bol som zvedavý aký typ vodiča je a chcel som tiež vedieť na čom jazdí, aké bolo jeho prvé auto a tiež ma zaujímalo či sa radšej vozí, alebo sa necháva voziť. Keď už chce byť prezidentom...

Aj keď sú autá (a šport) to jediné, o čom sa viem rozprávať, s prezidentským kandidátom sa kandidatúre úplne nevyhnete. Ale garantujem vám, že to bude omnoho zaujímavejšie ako v nasledujúcich strojených politických debatách. Lebo už len fakt, že pán Mistrík jazdí na Tesle a Tesle fandil dávno predtým ako to bolo v móde, je pre fanúšika automobilizmu zaujímavé.

No a vzhľadom na to, že je mojou prácou testovanie áut a technológií, otestoval som si (tak trochu) aj pána Mistríka. Keď už chce byť prezidentom, musí predsa vedieť čo je jeho cieľom a čo chce ponúknuť voličom aj o polnoci. Alebo za volantom svojho auta v rušnej Bratislave... Začnime prvou časťou videa, v nej sa dozviete aj to, prečo si Róbet Mistrík zvolil Teslu:

Po nakrúcaní videa sme sa vybrali nájsť vhodné miesto na fotenie. Veľa času nebolo a nápadov tiež nie. Vybrali sme sa (celkom náhodou) okolo Hradu a Parlamentu. Šli sme ďalej smerom k hotelu Bôrik. Nakoniec sme skončili pred ním.

Zdroj: Ján Hargaš

Schmatol som foťák a rýchlo urobil pár záberov. Zdržali sme sa dlhšie kvôli tomuto kocúrovi. Vliezol do záberu a nechcel odísť, kým ho niekto nepohladkal...  

Zdroj: Ján Hargaš

V druhej časti videa nájdete aj môj slúbený krátky "test" prezidentského kandidáta. Chcel som od neho spamäti dva body programu. Musí predsa vedieť aj bez prípravy... Tu to je: 


AUTOR: © Zoznam/Ján Hargaš
ZDROJ: Platený obsah

Komentáre k článku


Stream naživo