2018-06-09 04:00:00
Huansu C60
Huansu C60
Zdroj: Huansu

Chcete Lamborghini Urus, no nemáte dosť peňazí? Kúpte Huansu C60

Chceli by ste Lamborghini Urus, Audi Q8, či Volkswagen Touareg? Huansu C60 stojí menej než Škoda Karoq.

S modelmi typu SUV sa v ostatných rokoch roztrhlo vrece. Samotný koncern Volkswagen vyprodukoval iba v nedávnej minulosti hneď štvoricu geneticky prepojených luxusných vozidiel typu SUV. Audi Q7, Porsche Cayenne, Lamborghini Urus, Volkswagen Touareg a Audi Q8 sú autá, ktorých dizajnové finesy môžete nájsť na aute, ktoré je násobne lacnejšie ako ktorýkoľvek zo spomínaných modelov. Dokonca je lacnejšie než mainstreamové vozidlá toho istého koncernu, akými sú Škoda Karoq, či SEAT Ateca.

Huansu C60 štartuje na cenovke približne 13 000 eur. Pritom sa nápadne podobá na auto z úplne opačného konca rebríčka. Konkrétne na jediné SUV v portfóliu talianskej značky Lamborghini. Kým ale Urus kúpite za cca 250 tisíc eur (a viac), dobre vybavené Huansu C60 vás nebude stáť viac ako 20 000 eur.

Pravdaže, rozdiel v kvalite, v bezpečnosti, vo výkonoch i v dizajne je veľký, ale inšpiráciu modelmi ako Lamborghini Urus čínskemu Huansu nemožno uprieť.

Okrem ceny sa Huansu C60 vyrábané pod krídlami čínskej štátnej automobilky BAIC môže popýšiť aj 7 sedadlami. To nejaký Urus veru nedokáže.

Zdroj: Huansu

Podkapotou Huansu sa skrýva taktiež prepĺňaný benzínový motor. Ibaže je to len štvorvalec s objemom 2,0 litra a s výkonom približne 200 koní. No ale nekúp to, keď je to tak lacné! Dalo by sa napísať, že ak by Huansu bolo ešte o 13 až 20 000 eur lacnejšie, bolo by skoro zadarmo! A zadarmo by to bolo ešte výhodnejšie...  

Nie je všetko zlato, čo sa blyští, vravia si dnes mnohí majitelia výhodných hrncov z nezáväzných obedov, výletov a prezentácií... V prípade kópií drahých áut čínskymi firmami to ževraj platí tiež. Spomenúť stačí Range Rover Evoque a jeho dokonalú kópiu za tretinovú cenu - Landwind X7. Z internetových diskusií vyplýva, že síce Landwind X7 vyzerá ako Evoque, majitelia si ho príliš neužijú, pretože auto trávi väčšinu času v servise. A anonymné zdroje tiež píšu, že je to údajne mierne viac ako pri modeli Evoque... 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo