2018-05-24 12:30:00
BMW X2 vs Mercedes
BMW X2 vs Mercedes GLA
Zdroj: BMW

VIDEO: BMW X2 vyzýva v novej reklame Mercedes GLA na súboj. Príde odpoveď?

BMW odštartovalo svoj nový crossover s označením X2 s masívnou kampaňou. Teraz „dissuje“ GLA.

Na začiatku nás všetkých uchvacovala séria reklám so zlatým X2. Kampaň pokračuje ďalej, teraz vyzýva najväčšieho konkurenta od Mercedesu. Bude Mercedes reagovať?

Na sociálnych sieťach, najmä na Facebooku sa aj k slovenským užívateľom dostala ďalšia vydarená reklama na BMW X2. V nej prichádza X2 za tlmenej rapovej hudby provokovať pred showroom Mercedesu, kde stoja zoradené tri čierne Mercedesy GLA. Opatruje ich starší predajca (v typickej MB rovnošate), no aj jeho príchod modelu X2 v zlatej farbe zaujme. Z X2 stojacej v popredí sa cez stiahnuté okienko vytrčí ruka a pri slovách songu: I know why you mad when you see me (viem, prečo šalieš, keď ma vidíš)a vyhodí von pozlátený mikrofón. Za slov songu „you wanna beat me, they love me“ (chceš ma poraziť, no oni ma milujú) odchádza preč a starší predajca len oči pučí... Veď pozerajte:

O výstižnú hudobnú vložku sa stará song They Love Me od autora menom Classik. Otázka tak znie, či sa Mercedes odhodlá reagovať a kreatívne oddelenie vymyslí adekvátnu odpoveď. Nebol by to prvý reklamný súboj, do ktorého sa Trojcípa hviezda zapojila. Zavše stačí spomenúť dnes už legendárnu reklamu na Magic Body Control so sliepkou, ktorá neustále udržiava hlavu v rovnakej pozícii, aj keď sa jej telo hýbe.

Na reklamu odpovedal Jaguar vynikajúcou paródiou a finišom hodným šelmy v znaku britskej prémiovej značky:

Následne svetlo sveta objavila pokojnučká reklama od Mercedesu na model CLA. Úplnou náhodou bola „cica“ odsunutá z čela Mercedesu iba slabým vetríkom. Odkaz je zrejmý, Mercedes sa mačičiek nebojí - no vidieť to určite treba.

Takéto reklamné súboje sú skvelé pre všetky strany - pre konkurentov aj pre divákov. Vtipné reklamy máme jednoducho radi, aj keď si produkt nekúpime. Reklamné video od BMW posúva latku ešte ďalej. Veď v reklame na BMW sa zdarma objaví trojica konkurenčných Mercedesov. Keď sa k tomu pridá odpoveď zo Stuttgartu, bude z toho pekná internetová udalosť s obrovským dosahom. Takže áno, dúfame, že sa Mercedes odhodlá na hodený mikrofón odpovedať. Aj keď nemusí, veď GLA očakáva nasledovníka, kým X2 je úplným nováčikom. Ale aj to môže byť dobrý námet na odpoveď, no nie?


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: youtube.com, BMW via FB

Komentáre k článku


Stream naživo