2018-05-01 11:35:00
Opitá vodička
Opitá vodička
Zdroj: Polícia Sussex

VIDEO: Takto jazdila opitá vodička a nakoniec...

Každý rozumný človek vie, že sa za volant nesmie pod vplyvom alkoholu.

Prečo potom odhalia policajti desiatky, ba stovky vodičov, ktorí to nerešpektujú..? Nuž, v predchádzajúcej vete bolo slovo rozumný...

Veľa sa hovorí aj o tom, aké sú následky za porušenie tohto pravidla. No iba zriedkavo máme na vlastné oči sa možnosť presvedčiť, čo naozaj robí alkohol s vodičom. Nejde tentoraz o žiadne zábery zo simulátora, či z pokusov na nejakom uzavretom polygóne. Sú tu reálne výsledky toho, ako sa správa naozaj opitý vodič v skutočnej prevádzke.

O tieto zábery sa zaslúžila kamera namontovaná za oknom bieleho Opelu Corsa, vo Veľkej Británii predávaného pod značkou Vauxhall. Práve tam sa udiala divoká jazda vodičky, ktorá sa vybrala na cestu potúžená alkoholom. Povzbudená týmto nechceným spolujazdcom prechádzala po cestách južného pobrežia Anglicka a v mestečku Bexhill. Je zaujímavé, že prišla pomerne ďaleko, kým sa jej  púť neskončila nehodou po náraze do zaparkovaného auta.

Zdroj: Polícia Sussex

Britská polícia z grófstva Sussex sa zverejnením videa rozhodla upozorniť na nebezpečenstvo riadenie pod vplyvom alkoholu. Počas sledovania týchto záberov nejednému z vás príde na um otázka, kedy sa už táto púť skončí a ktorý z protiidúcich vodičov alebo chodcov naokolo bude nakoniec obeťou vodičky s alkoholom v krvi. Vo videu zostrihanom z 20 minútového záznamu nie je núdza o nebezpečné situácie.

Žena sa za volantom svojho Vauxhallu sa správala doslova nepredvídateľne. Nevie udržať priamy smer a po ceste kľučkuje zo strany na stranu. Prechádza až na krajnicu a iba tesne sa vyhýba a protiidúcim vozidlám. Neraz skončila až v kroví vedľa cesty a len ta-tak, že nazrazila okrem ližeľov a cestárov pri ich práci na ceste, pričom nedávala prednosť protiidúcim vozidlám. Pritom nedodržiavala ani maximálnu povolenú rýchlosť a po tesných uliciach  mesta sa rútila rýchlosťou viac ako 80 km/h.

Zdroj: Polícia Sussex
Zdroj: Polícia Sussex

Prekvapenie nenechalo na seba dlho čakať a keď sa vozidlo pred ňou začalo vyhýbať odstavenému autu, 41 ročná Louise Willard skončila svoju jazdu do zaparkovaného Audi A4. Pritom sa nehode podľa záberov ani nesnažila zabrániť. Zverejnené video polície neukazuje, že po náraze Willardová zacúvala a chcela od nehody odísť. Po pár metroch si to ale rozmyslela a nadobro zastavila. Onedlho po nehode prišla na miesto polícia a tu sa prekvapenie vystupňovalo. Opitá vodička je totiž učiteľkou, ktorá takýmto spôsobom nedala dobrý príklad svojim žiakom.

Našťastie nespôsobila svojím správaním sebe ani nikomu inému ujmu na zdraví. Za jazdu pod vplyvom alkoholu a útek z miesta nehody odsúdili učiteľku na 150 hodín verejnoprospešných prác a zákaz riadenia na dva roky. Učiť síce môže, ale bude mať ešte koho? Svoj kredit premrhala vďaka alkoholu...


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: sussex.police.uk

Komentáre k článku


Stream naživo