2018-04-04 06:50:00
Aprílové žarty
Aprílové žarty
Zdroj: Škoda, SEAT, Porsche

Najlepšie aprílové žarty automobiliek: Vedie Tesla. Vtipné je Porsche, aj Škoda

Pozrite si najzábavnejšie aprílové žartíky jednotlivých automobiliek. Hitpáradu ovládla Tesla.

Prvý apríl toho roku pripadol na Veľkonočnú nedeľu. V našich končinách tak aj preto nebolo veľa organizácií a médií, ktoré sa k dňu bláznov pripojili. U nás má absencia žartov v médiách azda ešte hlbší význam, ale pre posudzovanie toho tu teraz nie sme.

Veľkí automobiloví výrobcovia si na 1. apríla robia žarty pravidelne. Tento rok bol síce o poznanie chudobnejší, ale o to hutnejší a možno aj zaujímavejší.

Nebudem robiť skutočnú hitparádu žartov, no začnem s tým, ktorý takpovediac udrel klinec po hlavičke a opäť raz ukázal, že Elon Musk je veľký pán. Lebo robiť si žarty z krachu vlastnej firmy môže asi len on. Najmä v prípade, že bankrot Tesly prajne skloňujú mnohí investori, analytici a pridávajú sa tiež niektoré médiá. Nedávno svetom prebehla správa o znížení ratingu pre Teslu potom, čo akcie firmy stratili 22% hodnoty (najviac od roku 2010). Agentúra Moodys dokonca tvrdila, že v najbližšom období bude musieť Tesla pre vlastné prežitie vyzbierať od investorov 2 miliardy dolárov. 

Lenže ak niečo Elon Musk skutočne vie, tak to pracovať s investormi a s náladami na trhu. Na strašenie o bankrote reagoval svojsky a aprílovo. Na twitteri prehlásil, že Tesla skutočne zbankrotovala a to aj napriek veľkej snahe na poslednú chvíľu získať kapitál.

Muskov post s titulkom "Tesla Goes Bankrupt" sa okamžite stal internetovým hitom.

 

 

„Aj napriek intenzívnej snahe získať kapitál, vrátane masívneho predaja veľkonočných vajec, musíme so zármutkom oznámiť, že Tesla úplne a totálne zbankrotovala. A to tak, že tomu ani neuveríte." Krátko predtým avizoval, že sa chystá na veľké prehlásenie. Následne si robil žarty ďalej. 

Ktovie koľkí po tomto volali maklérovi a chceli rýchlo predať akcie... Mimochodom, iba včera Tesla oznámila, že do 7 dní sa denná produkcia Modelu 3 zvýši na 2000 kusov, ak pôjde všetko podľa plánu. Info pochádzajú z emailu, ktorý vedenie automobilky rozoslalo zamestnancom. 

Z kategórie brutálnych je aj správa, ktorá ne-pochádza od automobilky Subaru. Komunitný portál Drivetribe si vystrelil z fanúšikov Subaru a konkrétne z fanúšikov modelu BRZ.

Zdroj: carmagazine

Subaru BRZ ako menej známe dvojča Toyoty GT86 je jedným z tých kupé, ktoré motoristickí novinári dokážu vychváliť do nebies a jediné čo im ako novinári tak fanúšici miestami vyčítajú, je absencia prepĺňanej verzie. Iste viete kam smerujem, Drivetribe písal práve o tom, že Subaru na koniec predsa len podľahlo vášňam a vyrobí verziu s prepĺňaným motorom. Nestalo sa tak, ale fandovia značky portál Drivetribe skoro zjedli a na FB museli redaktori utišovať vášne rozbesnených fanúšikov tohto modelu.

Z kategórie milé žarty asi najviac zaujalo Porsche. Ich elektrický traktor s názvom Mission E Tractor vystaval vtip okolo dávnej histórie značky, ktorá zahŕňala aj sériu traktorov pred viac ako polstoročím. Porsche o svojom elektrickom traktore napísalo, že nielenže ide o traktor s výkonom 700 koní, ktorý je zelenší ako všetko, čo bude obrábať, ešte to má byť aj najrýchlejšie akcelerujúce agrikultúrne vozidlo na svete.

Zdroj: Škoda, SEAT, Porsche

Milý bol aj žart SEATu, ktorý sa pohral so slovíčkami a vytvoril novú verziu modelu SEAT Arona jazdiaci na drobné mince. Lebo Arona skrátka stojí za všetky drobné, všakže...

Zdroj: Škoda, SEAT, Porsche

Spomeniem aj žart značky Škoda. Ten síce nebol najvtipnejší na svete, no ocenil  by ho nejeden vodič. Škoda v spolupráci s Cantonom „vynašla“ hlavové opierky so schopnosťou potláčania hluku v kabíne. Doslova dokážu špeciálnymi vlnami potlačiť detský krik. Údajne sú schopné reagovať takmer preventívne na akýkoľvek náznak blížiacej sa hádky. Umožnia tak vodičovi a spolujazdcovi sústrediť sa na dôležité zvuky – napríklad na zvuk blížiacich sa sirén. Alebo si môžu aspoň chvíľu užiť ticho bez detského škrekotu...

Zdroj: Škoda, SEAT, Porsche

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Porsche, Seat, Škoda, Tesla, Drivetribe

Komentáre k článku


Stream naživo