2018-04-03 04:40:00
Lamborghini Diablo GT
Lamborghini Diablo GT
Zdroj: Tim Scott RM Sothebys

Toto nádherné Lamborghini Diablo GT je extrémne vzácne. Po 20 rokoch je ako nové

Čierne Lamborghini Diablo GT má výrobné číslo 12/80. Jemu podobných je veľa, no ani jedno nie je tak zachované.

Vyrobili ich zhruba 80 (u Talianov si nikdy nemôžete byť istí) a toto je auto so sériovým číslom 12. Je v extra dobrom stave, so všetkými dokumentmi, no jeho najväčšou devízou je aktuálny počet najazdených kilometrov. Má ich totiž len 280.

Toto parádne Lamborghini Diablo vo verzii GT ide do aukcie usporiadanej spoločnosťou Sothebys. Aukcia sa bude konať v Monaku a Diablo GT do nej ide bez zaistenia. Očakáva sa vysoká finálna suma.

Podobné Diablo ale s vyšším počtom kilometrov sa pred dvoma rokmi vydražilo v Londýne za viac ako pol milióna libier. Teraz sú očakávania ešte vyššie.

Ide o Lamborghini Diablo GT z roku 1999. Podkapotou má 6,0 litrový motor V12 s maximálnym výkonom 583 koní a krútiacim momentom 630 Nm. Motor prenáša výkon prostredníctvom manuálnej prevodovky výhradne na zadné kolesá.

Zdroj: Tim Scott RM Sothebys

Model má mimoriadne ostrý zväčša karbónový aerodynamický paket, odľahčený interiér s pretekárskymi škrupinovými sedadlami, alcantarou a karbónom. Karbónový je aj špeciálny kufrík, ktorý k autu dostanete.

Dané auto si zakúpil nemecký lekár a podnikateľ Peter Worm. Doma už mal Diablo SVR a Diablo GTR a tak do zbierky pridal aj GT. S ním si ale veľa ostrých kilometrov neužil, a tak ho teraz môže kúpiť nový majiteľ necelých dvadsať rokov od jeho vyrobenia ako skoro nové. Jeho cena časom rozhodne klesať nebude, najmä ak ho budúci majiteľ uchová v tomto stave. 

Jeho finálnu cenu je ťažké odhadnúť, no je takmer isté, že málokto z nás motoristických fanúšikov si tento motoristický sen môže dovoliť. To ale nič nemení na možnosti obzrieť si tento kúsok do detailu v priloženej galérii.

Zdroj: Tim Scott RM Sothebys


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: RM Sothebys

Komentáre k článku


Stream naživo