2017-12-30 16:45:00
Volkswagen Touareg V10 na
Volkswagen Touareg V10 na predaj
Zdroj: www.autowereld.nl

Unikátny Touareg V10 TDI je na predaj. Neuveríte koľko má nabehané

Volkswagen Touareg s unikátnym motorom V10 patrí medzi rarity. S takýmto nájazdom obzvlášť.

Naftový motor V10 TDI je ozajstnou raritou. Na internete nájdete viacero inzerátov s týmito vozdlami. Cena sa pohybuje od niekoľkých tisíc za vylágrované a zničené kusy až po desiatky tisíc eur za zachované kúsky. Vozidlo predávané v Holandsku je ale niečím výnimočné. Na odometri má totiž údaj 734 000 km.

Málokto sa vzhľadom na nákladnú údržbu dostane s týmto autom tak ďaleko. Druhá stránka je, že keď sa aj dostane, auto v inzeráte zázračne omladne. Obzvlášť nečakaný je ale výborný stav automobilu. Stačí sa pozrieť do kabíny, či na lak vozidla a nikto by takýto nájazd majiteľovi neuveril. Majiteľ sa veru o svojho miláčika príkladne staral. Ak uvažujete o tom, v akom stave sa asi nachádza komplikovaný motor po najazdení vyše 730 tisíc kilometrov... Nuž zhruba v takom stave, ako by sa nachádzal po odjazdení 230 000 km. Pretože auto dostalo po nájazde pol milióna km nový motor. Automobil je stále v ponuke a predáva sa za pekných 7 800 eur.

Zdroj: www.autowereld.nl

Najväčší a najsilnejší. Taký bol naftový agregát Volkswagenu, ktorý ste mohli nájsť v prémiových modeloch ako Phaeton, či Touareg medzi rokmi 2002 až 2009. 5,0 litrový motor s valcami do V (90°) dosahoval maximálny výkon 230 kW (313 k) až 258 kW (351k) a maximálny krútiaci moment až 750 resp. 850 Nm. Obdivuhodný záťah, neutíchajúca sila a krútiaci moment, ktorý každého prinúti myslieť na lokomotívu. Do Touaregu si našiel cestu v rokoch Nešlo pritom o najväčší motor vo vozidle zvanom Touareg. Doň sa pomestil ešte aj benzínový motor W12. 

Ako bol veľký, tak bol i nákladný na údržbu. Málokto si mohol takto obdarené vozidlo dovoliť kúpiť, nieto ešte živiť. I keď aj o ňom kolujú rôzne povery, ak sa oň majiteľ dobre stará a dopraje mu to, čo potrebuje, zvláda slúžiť veľmi dlho. 

Zdroj: www.autowereld.nl

jh
ZDROJ: autoblog.nl

Komentáre k článku


Stream naživo