2017-12-25 09:20:00
BMW X7 pre-production
BMW X7 pre-production
Zdroj: BMW

Bavorský obor prichádza: Prvé predsériové modely BMW X7 schádzajú z linky

V americkom meste Spartanburg sa spustila predsériová výroba najväčšieho SUV značky BMW.

V závode BMW Group v meste Spartanburg sa začala predsériová výroba vozidiel modelového radu BMW X7. Začalo sa tak odpočítavanie posledných dvanástich mesiacov, ktoré chýbajú do predstavenia sériového vozidla naplánovaného na koniec roka 2018.

Predsériové vozidlá sú už z továrne vybavené kamuflážou. Nápadné pásikové vzory sú navrhnuté tak, aby sa finálny vzhľad nového SAV podarilo čo najdlhšie udržať v tajnosti. To ale BMW nebránilo zverejniť fotografie s detailmi karosérie vozidla. V galérii nájdete obrázky s jasne viditeľnou prednou maskou, ktorej dominuje rozmerná chrómovaná ľadvinková mriežka chladiča a priamo od nej sa do krajov karosérie ženú úzke LED svetlomety. Je jasné, že viacero detailov zdedí X7 z tohto konceptu.

Zdroj: BMW

Výroba predsériových vozidiel slúži v závode na zabezpečenie a optimalizáciu výroby sériových modelov. Navyše, predsériové vozidlá využívajú tú istú výrobnú linku ako sériové vozidlá BMW X5 a BMW X6. Tím špecialistov zabezpečí prípravu sériovej výroby ako aj zaškolenie a výcvik zamestnancov na sériovú výrobu.

Predsériové vozidlá vyrobené v závode BMW Group Spartanburg dostanú k dispozícii odborníci z vývojového oddelenia, ktorí ich potrebujú na homologáciu, registráciu ako aj na testovanie odolnosti a výdrže v extrémnych podmienkach v púšti v Údolí smrti či na zasnežených a zľadovatených tratiach v Škandinávii.

Zdroj: BMW

Knudt Flor, riaditeľ závodu BMW Group Spartanburg: „Sme hrdí na to, že v Spartanburgu, domove modelov X, môžeme vyrábať aj model BMW X7. Ide špeciálne vozidlo a naši zamestnanci sa už tešia na ďalšieho člena rodiny X. BMW X7 bude už piaty z modelových radov BMW X, ktoré sa zo Spartanburgu exportujú do všetkých kútov sveta.”

BMW X7 je dlhoočakávaný prírastok do rodiny X. Automobil bude zdieľa mnohé technológie s najnovším radom 7. Očakáva sa aj dvanásťvalcová verzia. Základom budú ale šesťvalce a viac ako istý je aj hybridný model. X7 sa postaví na odpor modelom ako Range Rover, či Mercedes GLS.

Unikol zoznam štandardnej a doplnkovej výbavy

Medzičasom sa na verejnosť dostali informácie o doplnkovej výbave budúceho modelu s označením X7 xDrive 50i. Podľa našich info BMW očakáva, že práve tento model bude minimálne na americkej pôde ten najpopulárnejší. Podkapotou bude pracovať známy 4,4 litrový osemvalec s výkonom cca 460 koní Medzi objednateľnými doplnkami vyniká športový diferenciál na zadnej náprave. Aktuálne neexistuje model s pohonom xDrive, ktorý by takýto doplnok ponúkal. Výnimku tvorí jedine nová M5. Obrázky z úniku s detailami o aute a o výbave nájdete v galérii. 

S rekordným počtom 411 000 vozidiel vyrobených v roku 2016 je Spartanburg v súčasnosti najväčším výrobným závodom spoločnosti BMW Group na svete. Približne 70 percent vozidiel vyrobených v Spartanburgu sa vyváža do 140 krajín celého sveta. Podľa údajov Ministerstva hospodárstva USA je spoločnosť BMW Group najväčší vývozca v USA podľa výšky hodnoty vývozu. Maximálna ročná výrobná kapacita je približne 450 000 vozidiel.

Zdroj: BMW

Závod spoločnosti BMW Group v meste Spartanburg zamestnáva viac ako 9 000 osôb. Do roku 2021 vzrastie počet zamestnancov o 1 000 ľudí. Denne opustí brány výrobného závodu Spartanburg 1 400 vozidiel modelových radov BMW X3, X4, X5 a X6. 

jh
ZDROJ: BMW

Komentáre k článku


Stream naživo