2017-10-10 16:22:07

VIDEO: Nechcel zahasiť cigaretu na benzínke. Odveta pumpára bola zdrvujúca!

Fajčenie škodí zdraviu, najmä ak by cigareta mohla poškodiť viac než len pľúca fajčiara.

Či je fajčenie cigarety na benzínovej pumpe nebezpečné, alebo nie, sa už dlho vedú debaty. Niekto tvrdí, že výpary pri tankovaní môže zapáliť dokonca i mobilný telefón, iný zas, že moderné stojany môžu zredukovať nebezpečné výpary na úplné minimum a ani cigareta, ba ani otvorený oheň výbuch/vznietenie nespôsobí (ak všetko funguje správne).

Mnohí z nás si pamätajú na Ničiteľov mýtov, ktorí dokázali, že cigareta v podstate nedokáže zapáliť ani rozliaty benzín. Lenže k cigarete patrí aj zapaľovač a manipulovať s otvoreným ohňom na benzínovej pumpe je naozaj riskantné a hlavne zakázané.

Či už je cigareta na benzínovej pumpe nebezpečná alebo nie, každý kto už niekedy v živote bol na takomto zariadení musel vidieť piktogramy zakazujúce nielen manipulovanie s otvoreným ohňom, ale tiež fajčenie, dokonca i telefonovanie.

Incident na čerpacej stanici v Bulharsku vyvoláva poriadne horúce internetové diskusie. Dôvodom je konflikt medzi návštevníkom čerpacej stanice a jedným z členov obslužného personálu. Keď návštevník pri tankovacom stojane odmietol zahasiť cigaretu aj napriek opakovaným vyzvaniam a prosbám „pumpára“ prekročil hranicu trpezlivosti daného pracovníka stanice. Ten zobral zo stojana hasiaci prístroj a „zahasil“ nielen cigaretu ale celé auto. Medzi pumpárom a uhaseným sa následne strhla poriadna hádka. Riešenie celej situácie bude na polícii, ktorá oficiálne začala vyšetrovanie.

Nuž zákaz je zákaz a treba ho rešpektovať, nech si o ňom myslíte čokoľvek. Riziko tu jednoducho je. Druhá vec je reakcia pracovníka čerpacej stanice. Niekomu sa môže zdať prehnaná, no ktovie ako arogantný bol uhasený fajčiar a koľkí fajčiari pred ním svojim konaním a chovaním hnevali pumpára. Len ten prášok z kabíny odstraňovať bude „zábava“. Čo poviete, zaslúžil si fajčiar takéto uhasenie, alebo bola reakcia pracovníka čerpačky prehnaná? Dajte vedieť v diskusii.

Komentáre k článku


Stream naživo