2017-09-08 16:15:00
Výbuch osviežovača
Výbuch osviežovača
Zdroj: itv.com,SWNS,

Osviežovač vzduchu spôsobil výbuch auta – úplne ho zdemoloval

Chcete, aby vaše auto voňalo a pritom fajčíte? Môže to byť vražedná kombinácia!

Aspoň v prípade 51 ročnej britskej vodičky Sharon Victorie Druitt, ktorej sa použitie aerosólového osviežovača vzduchu a zapálenie cigarety v aute stalo takmer osudnými.

Možno sa ani vám nebude chcieť uveriť, že to, čo zostalo z Forda Focus, má na svedomí osviežovať vzduchu! Aerosol z neho zmiešaný spolu so vzduchom vytvorili mimoriadne explozívnu zmes, ktorá doslova roztrhala auto. Má vybité čelné a bočné sklá, odtrhnutú strechu a pozohýbané všetky štyri dvere. Hoci to znie až neuveriteľne, žena za volantom utrpela našťastie iba ľahšie zranenie. V nemocnici zistila, že utrpel iba popáleninu na ruke.

Pritom to celé má na svedomí neopatrná manipulácia s osviežovačom v spreji, ktorý žena nastriekala v interiéri auta. Ak ste aj vy naučení používať osviežovač v aute, po tomto prípade zvážte, či si budete zároveň chcieť zapáliť cigaretu.

Zdroj: itv.com,SWNS,

Nie je síce jasné, či výbuch nastal vďaka použitiu zapaľovača v aute, alebo si žena pripaľovala cigaretu iným spôsobom, klasickým zapaľovačom. „Odložila som osviežovač po tom, ako som nastriekala z neho do interiéru, na zadné sedadlá a zapálila si cigaretu, naštartovala motor a zrazu sa len ozval obrovský výbuch“  povedala vodička.

Pamätajte preto na to, že niekdajší hnací plyn, ktorým boli niekedy freóny veľmi nebezpečné pre ozónovú vrstvu, nahradil vo väčšine prípadov iný hnací plyn, ktorý je výbušný. Hlavne v uzavretých priestoroch sa môže jeho koncentrácia dostať na nebezpečnú úroveň. Nachádza sa aj v deodorantoch a ostatných „voňavých“ sprejoch. Preto pozor, aby ste nedopadli, ako britská vodička a jej už dnes nebohý Ford Focus prvej generácie...

Zdroj: itv.com,SWNS,
Zdroj: itv.com,SWNS,

Jozef Vydra
ZDROJ: ITV

Komentáre k článku


Stream naživo