2017-09-03 05:25:00
Terradyne Gurkha
Terradyne Gurkha
Zdroj: www.jamesedition.com

Možnosť cestovať bezpečne - na predaj je auto z filmu Robocop

Možno by sme chceli občas mať obrnený transportér. Človek nikdy nevie, kedy sa také niečo hodí

Balistická ochrana siedmej triedy a odolnosť voči ťažkým guľometom nemusí byť nevyhnutná pre každodenné dochádzanie do práce.V dnešných ťažkých a zložitých časoch však nikdy neviete, kedy by sa práve takáto obrnená mašina hodila viac ako soľ.

Transportér dostal skutočne nezvyčajné meno Terradyne Gurkha a v roku 2012 z neho vyrobili iba dva kusy. Tento konkrétne je filmová hviezda - hral totiž v roku 2014 vo filme Robocop. Základ vozidla je prekvapujúco „obyčajný“. Dalo by sa povedať, že nemá žiadne aristokratické korene, naopak, je plebejský. Vozidlo postavili na základe modelu Ford F550 XL. Pripomína to aj prístrojová doska a predné sedadlá.

Na pohon slúži pôvodný 8-valcový turbodiesel s objemom 6,7 litra. Jeho parametre prispôsobili použitiu auta. Nie veľmi oslnivých 220 kW (300 k) výkonu ale dopĺňa veľmi potrebných 895 Nm maximálneho krútiaceho momentu.

Zdroj: www.jamesedition.com
Zdroj: www.jamesedition.com

Vozidlo je vybavené dvoma diaľkovo ovládanými strešnými svetlami, niekoľkými hlasnými sirénami. Má šesť úchytov na ručné zbrane a špecifické vnútorné osvetlenie. K dispozícii je aj predný navijak a RunFlat pneumatiky Continental MTP 81 All Terrain.

Ak túžite po nadpriemernej ochrane a chcete pritom vytŕčať z davu, je to model ako stvorený pre vás. K dispozícii je za cenu 699 900 dolárov, teda približne 599 070 eur, čo zasa vzhľadom na to, že ide o prvý vyrobený kus, ktorý má najazdených iba 24 382 kilometrov, nie je až taká horibilná cena...

Zdroj: www.jamesedition.com

Jozef Vydra
ZDROJ: www.jamesedition.com

Komentáre k článku


Stream naživo