2017-08-28 16:30:00
Porsche Cayenne 2017
Porsche Cayenne 2017
Zdroj: Porsche AG

Tretia generácia Cayenne sa predstaví zajtra – už dnes vieme, ako vyzerá

Oficiálne fotografie unikli tesne pred oficiálnym odhalením. Revolúciu ale nečakajte.

Už na prvý pohľad je jasné, že toto je Porsche. Cayenne používa koncernovú platformu MLB Evo. Po snímkach kamuflovaných  prototypov a jednej skici od Porsche sa teda tretí Cayenne odhalil v plnej kráse, hoci nie oficiálne, ako by sa zdalo.

Cayenne je model, ktorý zachránil slávnu automobilku z Zuffenhausenu, ktorá na začiatku tisícročia na tom nebola veľmi dobre. Predaj oboch predchádzajúcich generácií však ukázal, že Porsche s dvoma pármi dverí a motormi bol obchodnícky zásah do čierneho.

Dizajn tretej generácie prešiel vývojom, ako vidno na fotografiách, ktoré publikoval Auto Express. Prebudovaný crossover je ľahko rozpoznateľný. Predná časť s mohutnými vodorovnými lamelami v nárazníku sa tvári drsne, motory jednoducho potrebujú vzduch. Horné okraje zaberajú štíhle diódy.

Zdroj: Porsche AG
Zdroj: Porsche AG

Aj hlavné reflektory sú akési povedomé. Nejde však o jednoduchý facelift. Auto nakreslili celkom odznova na čistom papieri a vyzerá viac športovo. Bočný profil je oproti svojmu predchodcovi ostrejší, strecha dostala iný sklon a spojler na piatych dverách je veľmi výrazný.

Prepojené úzke zadné svetlá sú podobné ako má kombi Panamera Sport Turismo, veľkým svetlám už odzvonilo. Vozidlo má dve takmer obdĺžnikové koncovky výfuku, výkonnejšie modely určite dostanú štyri...

Zdroj: Porsche AG
Zdroj: Porsche AG

V interiéri došlo na skromnejšiu aktualizáciu. V luxusnej kabíne dominujú ušľachtilé materiály (drevo a koža). Predpokladáme, že nejde o základnú verziu, ale špičkovú špecifikáciu. Vodič má pred sebou trojramenný volant a digitálne kruhové prístroje. Naozaj masívny je širokouhlý informačný displej v strede palubnej dosky.

Pod kapotou sa rozhodne objavia na začiatku zážihové motory V6 a V8 montované aj do Panamery. Turbodiesel sa však pravdepodobne oneskorí pre Dieselgate. V blízkej budúcnosti sa dá očakávať aj plug-in hybrid. Oficiálne sa tretí Cayenne ukáže v utorok 29. augusta ráno. Vy máte možnosť pozrieť si jeho fotografie už teraz.

Jozef Vydra
ZDROJ: autoexpress.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo