2017-08-12 04:30:00
Keď vyrastiem, budem Porsche...
Keď vyrastiem, budem Porsche...
Zdroj: topgear.com

FIAT 500: Keď vyrastiem, budem Porsche... Tak kde sa stala chyba?!

Poznáte tie nálepky na nárazník vhodné na malé, či staršie auto? Tu sa to skoro podarilo.

Milé nálepky na nárazník s vetičkou: keď vyrastiem, budem... sú každému motoristovi známe. Najlepšie sedia na malé autá ako Ford Ka, Fiat 500 a mnohé ďalšie. Každému je jasné, že auto síce nevyrastie a stále bude malé a slabé, posmievať sa sám sebe je vždy lepšie ako keď si z vás robia posmešky iní.

Lenže zamyslel sa už niekedy niekto nad tým, čo by sa stalo, keby také malé, slabé a často i staré auto naozaj „dospelo“ a vyrástlo na niečo väčšie? Niekto určite áno, inak by nevznikol Fiat 500L...

Morfovanie malého Fiatu 500 na Porsche 911 (996) však nedopadlo „tak dobre“ ako pri Fiate 500 a 500L a na cielené vývojové štádium s názvom Porsche sa 500-vka zmenila iba čiastočne. Nevyrástla, nezískala väčší a výkonnejší motor, ani sa ten motor neposunul dozadu, ani zadné kolesá nezačal poháňať, iba sa malé auto oblepilo plastíkmi v štýle Porsche 911 a vyrazilo tak do ulíc niekde v Grécku.

Toto je dôkaz, že motivačná múdrosť - keď vyrastieš, môžeš byť, kým chceš neplatí aj pri autách... Ale veď je to zlaté, či...?

Zdroj: topgear.com

jh

Komentáre k článku


Stream naživo