2017-07-30 10:40:00
Chodkyňa a voda
Chodkyňa a voda

VIDEO: Chcela sa vyhnúť ošpliechaniu, skočila rovno pod auto!

Keby si mala vybrať medzi mokrými nohami a dolámanými nohami, asi by veľmi neváhala.

Napriek tomu si v skutočnej situácii zvolila zle. Žena na priechode pre chodcov niekde v obrovskej Číne vstúpila na vozovku, no zastala v strede priechodu a rozbehla sa opačným smerom. Dôvod? K priechodu sa priblížil automobil čistiaci ulice a hrozilo jej, že si namočí nohy. Bez rozmyslu uskočila a rozbehla sa priamo pod kolesá prichádzajúceho vozidla. Jeho vodič už nestihol dobrzdiť a ženu zrazil. Náraz však podľa všetkého nebol tak tvrdý, aby mladú ženu ohrozil na živote. Kosti jej ale dolámal takmer určite.

Tak ako to býva, aj v tomto prípade platí, že nehoda je výsledkom viacerých pochybení. To prvé je jasné: žena konala skratovo a viac ako vlastná bezpečnosť ju zaujímalo, že ju ošpliecha auto. Druhým pochybením je ale spôsob ako prechádzajú cez priechod automobily. Chodkyňa už vkročila na priechod a sivé auto ju len tesne minulo, to isté plánoval vodič bieleho vozidla, ani náhodou nespomalil a už vôbec nezvýšil opatrnosť. Zaujímavé je to obzvlášť vzhľadom na uplatňovanie čínskych zákonov v podobných situáciách. Vodič, ktorý chodkyňu zrazil riskuje, že bude chodkyni do konca života platiť odškodné za zranenia, ktoré jej spôsobil.

Aj preto mnohí vodiči v Číne po takejto náhodnej nehode urobia všetko preto, aby odškodné platiť nemuseli... Snáď táto hlúposť mladú chodkyňu nakoniec predsa len nestála život.

Poučenie je teda jasné: nechodiť po priechode s klapkami na očiach, pozerať na priechode ďalej ako pod nohy a predvídať. Človek nebude ani mokrý, ani dolámaný, či mŕtvy...

jh
ZDROJ: liveleak

Komentáre k článku


Stream naživo