2017-06-26 13:59:25

VIDEO Súboj rivalov: Motorkár proti vodičovi SUV. Kto je v práve?

Odveký súboj medzi jazdcami a vodičmi, odveký súboj medzi jednou a dvoma stopami pokračuje aj na internete.

Dennodenne sa aj na našich cestách stávajú incidenty, v ktorých zohráva svoju úlohu práve táto nezmyselná rivalita. Jedni sú rýchlejší, druhí zaberajú viac miesta. Jedni sú vo väčšom bezpečí, druhí uprednostňujú voľnosť. Obe skupiny ale občas s radosťou porušia dopravné predpisy, aby získali výhodu nad ostatnými.

Tak bolo aj v prípade nasledujúceho videa z ruských ciest. Vodič SUV sa rozhodol prekročiť dvojitú plnú čiaru, prejsť do protismeru a zvíťaziť nad kolónou jazdou v protismere. Lenže v tom sa mu do cesty postavil motocyklista a s nasadením vlastného zdravia a zdravia svojho motocykla zatarasil unáhlenému vodičovi SUV cestu. Výsledok nenapíšem, pozrite si ho vo videu, stojí to za to.

Iba pripomeniem, že síce sa dnes motocyklista postavil na stranu zákona, v dopravnej zápche je to najmä motocyklista, kto sa aj obdobným spôsobom hrnie dopredu.

A pre diskutérov: nie, nevadí mi to, pokiaľ neohrozuje iných. Motocyklistu chápem, veď prečo by mal stáť v kolóne s autami, keď nemá ani jeden zo „zlepšovákov“ ako klíma, či kúrenie, ktoré vodičom áut pomáhajú prežiť v pokoji zdržanie na ceste? Pre dodržiavanie zákona..? Nech si ide, rád sa mu uhnem.

Iba pripomínam, že i keď je reakcia motocyklistu oprávnená, miestami až obdivuhodná, ktovie ako by sa zachoval jazdiac v opačnom smere... 

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo