2017-06-17 12:15:00
Nemyslite si, že sa
Nemyslite si, že sa niečo zmení, keď použijete navigáciu v smartphone.
Zdroj: washingtonpost.com

Najlepšiu navigáciu stále nosíme v hlavách. GPS nás reálne len oberá o čas

Zdá sa, že ani moderné navigácie ešte stále nedokážu šetriť čas a nervy tak, ako by sme si želali.

Nová štúdia služby na zdieľanie jazdy MyTaxi uvádza, že satelitná navigácia priemerného vodiča stojí ročne 29 hodín strateného času. Ako uvádza periodikum Forbes, dôvodom je obvykle slabý signál navigácie GPS alebo nedostatočné, či neaktuálne mapové pokrytie.

Stále je tak najlepším navigátorom človek. Ideálne vybavený dobrou pamäťou, či dobrými mapovými podkladmi, alebo len človek sledujúci dopravné značenie. Čoraz viac z nás sa spolieha na navigáciu, je to jednoduchšie, no často zdĺhavejšie a oberá nás to o pamäť. Keď totiž dôkladne sledujete navigáciu, komplikovanú trasu si zapamätáte horšie ako keby ste si pred cestou pozreli mapu a potom vyrazili.

Presnosť máp i navigácií je čoraz lepšia, je však pravdou, že vo veľkomestách zatienených množstvom výškových budov, či v diaľniciach vedených pod zemou je navigácia často bezmocná. Na druhú stranu, komplikovaná cesta v cudzom prostredí je často bez navigácie neuskutočniteľná.

Osobne navigáciu príliš nemusím. Vždy, keď ju potrebujem najviac, zasekne sa, stratí signál, nenájde adresu, či ma pošle inam, prípadne pošle do najväčšej zápchy, alebo dlhšou, či menej plynulou cestou. Radšej sa tak spolieham na dopravné značenie a cestu si pozriem pred jazdou, i keď to tak nejde vždy.

A ako to robíte vy? Spoliehate sa na navigáciu, alebo nie? Súhlasíte s tým, že GPS navigácie nás stále oberajú o čas? Dajte vedieť v diskusii.

 

 

jh
ZDROJ: Forbes

Komentáre k článku


Stream naživo