2017-06-17 04:00:00
AMG special edition watch
AMG special edition watch
Zdroj: IWC, AMG

50 rokov AMG: hodinky AMG od IWC Schaffhausen ako pocta ručnej práci

AMG celý tento rok oslavuje 50 rokov od svojho vzniku. IWC Schaffhausen pripravil špeciálne hodinky.

IWC Schaffhausen – International Watch Company zo Schaffhausenu, to je značka švajčiarskeho výrobcu luxusných hodiniek. Spojenie medzi IWC a Mercedes-AMG funguje už od roku 2004 (IWC je oficiálny časomerač), a tak sa nemožno čudovať, že hodinky ako pripomienku veľkého jubilea divízie AMG vyrobilo práve IWC.  

Švajčiarsky výrobca vyrobil špeciálnu edíciu zo svojej vlastnej rady Ingenieur, hodinky sa pritom nesnažia ohurovať pestrosťou, či najmodernejšími materiálmi, vsádzajú skôr na tradičný švajčiarsky hodinársky um. V porovnaní s inými edíciami sú na pohľad celkom nenápadné. Ich čaro sa ale ukrýva doslova Podkapotou tak ako v prípade divízie AMG, kde ešte stále platí: „One man, one engine“ teda jeden muž, jeden motor.

Aj hodinky pre AMG pôsobia veľmi distingvovane, majú ocelové telo, flyback chronograf uložený v titánovom puzdre so striebornými ručičkami, majú anti-magnetickú železnú ochrannú klietku pripomínajucu brzdový kotúč AMG a skrývajú sa pod safírovým sklom. Celkovo ich je vyrobených 250 kusov, ich cena nie je známa, no keďže cenovka hodiniek od IWC štartuje niekde okolo 3500 eur a raketovo stúpa, špeciálna edícia lacná tiež nebude. Prvých päť kusov spojilo svoju budúcnosť so špeciálnou edíciou modelu AMG GT3. 

Zdroj: IWC, AMG

jh

Komentáre k článku


Stream naživo