2017-06-06 11:42:31
Audi A7 vs plamene
Audi A7 vs plamene
Zdroj: CarPix, CHRIS DOANE

Audi A7 a príves nejdú dokopy: prototyp zhorel do tla

Prototyp Audi A7 zhorel počas testovania v Alpách. Autu sa nepáčila jazda s prívesom.

Prototypy áut občas horia. To je celkom normálne a stáva sa to často. Horšie je, keď sa na chybu nepríde pri testovaní, ale auto zhorí až majiteľovi, ten to následne začne riešiť súdmi, médiami a zlý imidž je na svete. Preto sa počas testovania prototypov snaží automobilka vykonať všetky možné aj nemožné testy, aby dostala auto do každej situácie, do ktorej by sa automobil počas svojej životnosti mohol dostať.

Aj preto zobrali technici Audi prototyp nového modelu Audi A7 do rakúskych Álp s prívesom. Aby skrátka zistili, ako sa auto správa pri vysokom zaťažení na strmých stúpaniach a serpentínach s mŕtvou hmotnosťou za kufrom.

Testovanie sa ale vymklo z rúk potom, čo sa spopod kapoty začali šíriť plamene. Ako to už býva, požiar automobilu napredoval enormne rýchlo, technici sotva stihli povyskakovať z auta a pobrať si techniku. Niekto sa snažil rýchlo sa šíriaci požiar zahasiť malým hasiacim prístrojom, no už bolo neskoro. Keď na miesto prišli hasiči, bolo po všetkom. Autu trvalo kompletne zhorieť 15-20 minút, podľa svedkov.

No a teraz je otázkou, prečo auto začalo horieť. Ako prvé nám napadá, že to bola v skutočnosti Tesla lenže tentoraz niekde v motore povolilo tesnenie, hadička prívodu paliva, či podobne a uniknuvšiemu palivu nebolo treba veľa, aby sa pri kontakte s rozpáleným motorom vznietilo. Motor Podkapotou tohto auta bol podľa všetkého šesťvalec 3,0 TFSI.

Znamená to teda, že A7 nie je auto vhodné na to, aby ste zobrali príves a jazdili s ním krížom-krážom po horských serpentínach v Alpách? Nie, pokojne tak urobte, so štvordverovým športovým kúpé sa údajne dajú robiť aj väčšie „hovädziny“...

jh
ZDROJ: Automotive Europe

Komentáre k článku


Stream naživo