2017-06-04 12:30:00
Audi na diaľnici
Audi na diaľnici

VIDEO: Pre toto je aj na nemeckej diaľnici vysoká rýchlosť nebezpečná

Človek, ktorý o nemeckých diaľniciach doteraz iba sníval môže takto veľmi rýchlo pochopiť v čom tkvie problém.

Maximálna povolená rýchlosť je na mnohých úsekoch za dobrého počasia obmedzujúca, najmä ak má človek dobré auto a čo-to už odšoféroval. Iné to je ak sa spustí lejak, či husté sneženie, vtedy i dobré auto a dobrý vodič môžu mať pri maximálnej povolenej rýchlosti problém. Nehovoriac o nemeckej diaľnici s neobmedzenou rýchlosťou, kde je všetko rozhodovanie obvykle len na vodičoch.

Bezpečnosť jazdy ale nezáleží vždy len na schopnostiach automobilu a vodiča za jeho volantom. To platí aj v Nemecku. Lebo môžete mať aj to najrýchlejšie auto a diaľnica môže byť skoro prázdna, aj tak môže byť vysoká rýchlosť vážnym problémom.

Stačí, aby sa vodič automobilu, ku ktorému sa blížite, nepozrel poriadne do spätného zrkadla, prípadne vykonal zlozvyk mnohých vodičov – najprv dal znamenie o zmene smeru jazdy, začal manéver a až potom sa pozrel do spätného zrkadla. Pre niektorých užívateľov diaľnice je jednoducho vaša snaha o dosiahnutie maximálnej rýchlosti priveľa. Keď k nim priletíte odzadu za pár sekúnd, môžu vykonať predbiehací manéver v domnení, že je bezpečný a vy budete mať čo robiť, aby ste zrážke zabránili.

V nasledujúcom videu je to jasne vidieť. Našťastie sa nič vážne nestalo a šofér dodávky si manéver rýchlo rozmyslel. Skrátka, keď sa človek v Nemecku rozhodne ísť rýchlejšie než ostatní, musí dávať pozor aj za tých ostatných, inak to môže dopadnúť poriadne zle. 

Video je už staršieho dáta, no opäť sa dostalo do popredia, a môžete si ho pozrieť aj tu. 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo