2017-05-30 18:35:09
Mitsubishi Outlander PHEV v
Mitsubishi Outlander PHEV v rukách ukrajinských policajtov
Zdroj: mitsubishi

Pozor na nich! Ukrajinskí policajti budú strážiť zákon na hybridoch s 3 motormi

Ukrajinská národná polícia prevzala do úživania 635 hybridných SUV značky Mitsubishi.

Mitsubishi Outlander PHEV je hybridné SUV, ktoré vpred poháňa až trojica motorov. Jeden atmosférický benzínový dvojliter a dva elektromotory. Celkovo má auto 149 kW (200 k), 2,3 tony a energiu okrem nádrže čerpá z batérii s kapacitou 12 kWh. Outlander PHEV je „zástrčkový“ hybrid, ktorý už štvrtý rok po sebe získal titul pre najpredávanejšie hybridné auto v Európe.

Masívne a poriadne ťažké SUV bude v nasledujúcich rokoch slúžiť ukrajinskej polícii, i keď je jasné, že tento stroj nebude slúžiť na vysokorýchlostné diaľničné naháňačky. Dôvodom je jeho vyššia hmotnosť, zrýchlenie z nuly na 100 km/h za 11 sekúnd, no najmä maximálna rýchlosť 170 km/h. Auto zato môže dobre slúžiť na rozbitých cestách a v teréne vďaka pohonu všetkých štyroch kolies S-AWC, ktorý patrí k špičke v rámci ponuky osobných automobilov typu SUV. Auto pritom dokáže prejsť bez spustenia spaľovacieho motora až 50 kilometrov, čo pomôže najmä pri hliadkovaní v centrách miest, kde by klasické autá iba zvyšovali znečistenie ovzdušia. 

Na odovzdávaní automobilov polícii sa zúčastnil samotný šéf automobilky Mitsubishi Osamu Masuko. „Chcel by som poďakovať ukrajinskej vláde za výber nášho Outlandera PHEV pre policajné zložky. Mitsubishi Outlander nie je len auto priateľské k životnému prostrediu, no tiež disponuje našimi najmodernejšími technológiami ako náš systém pohonu všetkých kolies Super All-Wheel Control, ktorý auto robí veľmi vhodné pre využitie políciou.“ povedal pri danej príležitosti. 

Nuž zdá sa, že Ukrajina je v tomto smere ďalej než Slovensko. Opravte ma, ak sa mýlim, ale zdá sa mi, že jediným eko-friendly vozidlom v službách našej štátnej polície je alebo skôr bol(?) VW e-UP. V takom susednom Česku sa vedia pochváliť elektromobilmi BMW i3 a tiež hybridom BMW i8, ktorý po troch týždňoch v službe už zvládli nabúrať...

 

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo