2017-05-26 12:00:00
Rozhovor Jano Novota
Rozhovor Jano Novota
Zdroj: Ján Hargaš

VIDEOROZHOVOR so slovenským futbalovým reprezentantom Janom Novotom nielen o autách

So slovenským futbalistom Janom Novotom som sa rozprával o autách.

Majstrovstvá sveta v hokeji sú už za nami a pozornosť slovenského športového fanúšika sa pomaly ale isto obracia späť k športu, ktorý nám aktuálne predsa len robí viac radosti – k futbalu.

Slovenský reprezentačný tím čaká čoskoro ďalší kvalifikačný zápas, no okolo repre sa stále niečo deje. Pri príležitosti akcie poriadanej platinovým partnerom Slovenského futbalového zväzu spoločnosťou AAA Auto som mal možnosť porozprávať sa so slovenským reprezentačným brankárom Janom Novotom o tom jedinom, o čom sa rozprávať viem – o futbale o autách. Kým Športky Jana vyspovedali správne futbalovo a článok si budete môcť čoskoro prečítať, ja som sa venoval jeho vzťahu k autám. Počas pár chvíľ s Jančim za volantom parádneho BMW 320d Cabrio z Mototechny sme pokecali o jeho prvom aute, o vzťahu k autám, o tom, čo by si rád jedného dňa kúpil a podobne.

Musím otvorene priznať, že s futbalovými reprezentantmi neprichádzam do kontaktu inak ako štandardý futbalový fanúšik, najbližšie som k nim bol na zápase s Macedónskom pred pár rokmi, keď som stál naozaj blízko k ploche. Taký ako ja len málokedy dostanú informácie o našich reprezentantoch inak ako prostredníctvom televízie, či iných médií a treba povedať, že často tie info nie sú príliš pozitívne. Človek si potom môže pokojne o reprezentantoch myslieť, že sú nejaké potetované namyslené primadony, ktoré len robia problémy a podobne. Ale keď sa s niektorým z nich stretnete osobne, pochopíte, že medzi mediálnym obrazom a skutočnosťou môže byť veľká priepasť. Jano Novota nikdy nepatril k „problémovým“ chalanom, ale to aký je prekvapí, aj keď nemáte predsudky. Vždy bol veľký profík, dlhoročná opora DAC Dunajská Streda a dobrých pár rokov jednotka Rapidu Viedeň. Pravda, po zranení (a výmene trénerov) sa mu v Rapide nedarí dostať na pozíciu jednotky, kam rozhodne patrí a to sa odzrkadlilo aj na nedávnej ne-nominácii na kvalifikačný zápas v Litve. To ale nič nemení na tom, že Jano patrí medzi našich TOP brankárov.

Jano je skrátka veľký sympaťák a futbalový profík, ktorý sa na nič nehrá, ktorý to má v hlave upratané tak ako by profesionálny športovec určite mal mať (a skoro každý skutočne má, aj keď sa to fanúšikom a ani hejterom nemusí zdať). Ale čo tu budem zbytočne opisovať... pozrite si rozhovor s Janom v aute a posúďte sami. Budete možno prekvapení (ak ho nepoznáte lepšie ako ja).

Nie je to žiadny vopred naplánovaný a nastajlovaný ultra náročný rozhovor. Iba uvoľnený pokec o autách s niekým, kto sa bez auta nezaobíde tak ako my všetci. 

PS: Cabrio v teste si čoskoro rozoberieme v štandardnom teste jazdenky. Zatiaľ si auto môžete trošku obzrieť v galérii. 

Ján Hargaš

Komentáre k článku


Stream naživo