2017-05-08 04:25:00
Audi lunar quattro
Audi lunar quattro
Zdroj: Audi

Osobné autá? Pre Audi je to málo. Chystá sa do vesmíru hľadať mimozemský život!

Audi sa už ďalej nebude venovať len výrobe osobných automobilov. Chce ísť ďalej.

Osobné autá dnes už robí kadekto. Ale dobíjať nové galaxie, prebádať temné zákutia temného vesmíru, hľadať a nájsť nový život, to už je výzva pre spoločnosť veľkosti a vplyvu ako má Audi. Odklon od výroby vozidiel ale nebude taký výrazný. Audi sa totiž podujalo na zostrojení vozidla, ktoré pomôže astronautom preskúmať vzdialené planéty a nájsť prostredie vhodné na prípadné osídlenie.

Lenže s inými živými planétami sa spájajú mnohé otázniky. Ak sa ľuďom podarí nájsť život na inej planéte, bude to život priateľský, alebo nepriateľský? Neohrozí mimozemský život pozemšťanov?

Otázky, ktoré trápia nejedného fanúšika sci-fi a fantasy žánrov Audi netrápia. Nie je to ignorantstvo, iba Hollywood.

Audi totiž v spolupráci so start-upom Part-Time Sciencist (vedci na čiastočný úväzok) vytvorilo podporné vozidielko (aj pre) pre posádku vesmírnej lode, ktorá sa vydala do nepredstaviteľných diaľav, aby našla a osídlila inú planétu. Živá planéta s vhodnou atmosférou a rastlinstvom sa zo začiatku zdala ako raj, no potom sa v tme objavilo niečo nebezpečné. Niečo, proti čomu nebudú kolonizátori vesmíru dostatočne vyzbrojení...

Tušíte správne, Audi nadviazalo na filmovú spoluprácu, ktorú sme mohli badať vo viacerých sci-fi  hollywoodskych filmoch a pokračuje v nej ďalej. Tentoraz sa produkt Audi predstaví vo filme Alien:Covenant.

Zdroj: Audi

Ale nemyslite si, že vás ťahám za nos. Toto nie je len o sci-fi filme, ktorý tu v podstate už raz bol. Audi totiž pre svoje vozítko plánuje reálnu cestu do vesmíru, no nie do vzdialených galaxií ale tuto blízko na náš pekný jediný Mesiac.

Audi lunar quattro sa pripravuje na skutočnú misiu na Mesiac. Už od roku 2015 Audi spolupracuje s tímom vedeným Robertom Böhmem, zakladateľom a šéfom berlínskeho start-upu Part-Time Sciencist na vytvorení novej generácie lunárneho rovera. Experti z Audi pomohli startupistom v mnohých oblastiach vrátane pohonu všetkých kolies pre vozítko, elektrického pohonu, využití ľahkých materiálov a samozrejme v optimalizácii dizajnu.

Toto exploračné vozidielko má vďaka vedomostiam Audi iba 30 kilogramov. Audi lunar quattro ako sa vozítko volá je z 85 % z hliníku a je vytvorené prostredníctvom 3D tlačiarne schopnej spracúvať kov, ktorú má Audi priamo v Ingolstadte. Energiu vozítku dodávajú solárne panely, podkapotou je vysokoefektívny elektromotor. Vozítko je už takmer hotové a podľa Audi sa skutočne dočká cesty na mesiac. A to čoskoro.

Čakanie na ľudský návrat na mesiac si môžete skrátiť sledovaním traileru k filmu, v ktorom sa tento výkrik vesmírnej módy objaví.

Zdroj: Audi

 

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo