2017-05-06 08:30:00
Subaru WRX STI pred
Subaru WRX STI pred posledným ťahom
Zdroj: video grab

VIDEO Ako zničil úplne nové Subaru WRX STI. Ani STI z človeka nespraví supermana!

Subaru WRX STI je dozaista výnimočné auto. Lenže ani výnimočné auto nespraví z človeka výnimočného jazdca.

Subaru WRX STI je snom mnohých fanúšikov rýchlych áut. Jeho cena síce nepatrí medzi najnižšie, no v porovnaní s cenovkami áut, s ktorými dokáže držať krok je v podstate superlacné. Výnimočnosť tohto auta podporili roky pretekania v rely, a síce dnes je rely sláva v podstate preč (až na lokálne legendy), WRX STI je stále unikátny zjav so silným boxer motorom, stálym pohonom všetkých kolies a z toho prameniacich výnimočných jazdných vlastností.

Lenže aj keď má pohon všetkých kolies, ani zďaleka nie je skroteným predvídateľným autom, ktoré dokáže ohýbať fyzikálne zákony len otočením volantu. Na to prišiel aj majiteľ úplne nového červeného STI, ale tou tvrdou cestou.

Vybral sa na kľukatú lesnú cestu a prechádzal zákrutami ako nôž po masle. Trúfal si na čoraz väčšie rýchlosti v zákrutách, veď vynikajúci pohon všetkých kolies Subaru dokáže vyhľadiť všelijaké problémy a pocitovo skutočne popierať zákony fyziky.

Problém na seba ale nedal dlho čakať. Vodič sa hrnul do zákrut aj keď na ne nevidel, respektíve ich dobre nepoznal. A tak sa stalo, že sa do jednej zákruty obklopenej hustým porastom nahrnul príliš vysokou rýchlosťou a urobil presne tú chybu, ktorú by žiaden rely jazdec nespravil. A nemyslíme zapnutie stieračov... Toto je dôkaz, že aj štvorkolky majú svoje slabé miesto – pretože keď sa utrhnú naraz všetky štyri pneumatiky, nie je to len obyčajný nedotáčavý šmyk, ale riadny problém.

Ako vidieť na videu, auto zostalo nepojazdné a v podstate na odpis. Vodičovi sa nič nestalo, ale jeho EXOTIK bol po smrti. 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo