2017-04-03 04:55:00
Útok na bodliaky
Útok na bodliaky
Zdroj: imgur, jalo

Bentley Continental GT prerobený na bojový offroad: Stroj pre CHLAPA!

Bentley Continental GT prerobený na bojový offroad je ako stvorený pre silných chlapov.

Mnohí z nás sa v nedávnej minulosti zaoberali tým, čo by sa asi tak stalo, ak by nastal reálny vojnový konflikt, v ktorom by museli vstúpiť do boja aj „naši“ plukovníci, kapitáni, „podmajori“ a iní páni v zálohe.

Nuž asi každý z nás (aj tí s rôznofarebnými kartami, či tí mladší bez základného výcviku) si uvedomili, že pod takým plukovníkom, generálom, kapitánom, či ako to nazveme, by nechceli bojovať (ak by vôbec chceli bojovať, pravda).

Lebo síce politici majú (obvykle) dar reči a taká motivačná reč pred útokom na bodáky / na bodliaky by mohla byť (obvykle) impozantná, samotné velenie by s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou nebolo príliš schopné a efektívne.

Takéto velenie by ale dozaista ocenilo možnosť veliť a vyvážať sa po bojisku s komfortom, na ktorý si za tie roky v politike už zvykli. Lenže ako to docieliť? Ako splniť základné požiadavky našich dôstojníkov?

Riešenie prichádza zo Západu. Nový trend v tuningu automobilov je odpoveďou na otázku, ktorú sme si ani nechceli položiť. Konkrétne ide o najnovší prírastok do upravených áut v štýle „battle offroad“ teda v štýle bojových offroadov.

Toto je výrazne modifikované Bentley Continental GT (staršieho dáta), ktoré prináša luxus Bentley aj do rozbahneného bojiska. Modifikácia zahŕňa „traktorky“ a s nimi spojené rozšírenie blatníkov, zvýšenie svetlosti vozidla, vojenské lakovanie/fóliu, ochranné kovové prvky naprieč karosériou a tiež rám využiteľný pre dodatočné kanistre s palivom a rezervné koleso.

Aj keď sa na internete objavili reči o fejkoch, reči o tom, že ide len o prestrojený iný automobil, nevadí. Koniec koncov, celá táto debata je svojim spôsobom o fejkoch.

Správny veliteľský voz by ešte bolo treba vybaviť pancierovaním, no pri autách značky Bentley to vôbec nie je neobvyklé a nemožné. Za pár vysúťažených tendrov a niekoľko miliónov vysúťažených eur by sme dozaista spoznali vhodný veliteľský voz pre každého poriadneho veliteľa v zálohe. Čo poviete? Dobrý nápad?

 

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo