2017-03-25 13:40:00
Ruský curling
Ruský curling

VIDEO: Ruský curling je najlepší! Namiesto kameňov totiž používajú autá

Ruská verzia zimného športu zvaného curling (karling) by asi bavila nejedného z nás. Hrá sa s autami.

Možnože sa Rusi inšpirovali inde, možno dokonca pochytali čo to pri futbale s autami, ktorý sme mohli vidieť v motoristickom magazíne Top Gear, no možno na to prišli sami. Tak či onak, curling s autami vyzerá byť veľká zábava. Nielen pre zúčastnených, ale aj pre divákov.

Stretnutie v curlingu s autami sa odohralo v ruskom Jekaterinburgu a zúčastnili sa ho štyri tímy s desiatimi členmi v jednom. Celkovo tak 40 prevažne mladých mužov „šurgalo“ po veľkej ľadovej ploche autá s cieľom dostať auto farby svojho tímu, čo najbližšie k stredu cieľovej plochy podobne ako to robia športovci pri curlingu so špeciálnymi kameňmi.

Aj tu platí, že koho kameň skončí v poslednom kole najbližšie k cieľu, vyhráva. Namiesto kameňov ale poslúžili malé kompaktné autíčka menom Oka, ktoré vznikli ešte za čias Sovietskeho zväzu a vyrábali sa až do roku 2008. Štvordverové autá mali pôvodne nahradiť starých známych Záporožcov v pozícii ľudového auta Sovietskeho zväzu, no nemali na to dostatok času ani výrobnej kapacity. A tak dnes nahradili kamene a poslúžili k baveniu desiatok divákov a súťažiacich. Hlavnou cenou bolo 100 000 rubľov, ale najmä a predovšetkým troška zábavy na čerstvom vzduchu.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo