2017-03-23 03:50:00

VIDEO: S týmto autom budete na križovatke vždy prví, aj v dopravnej zápche!

Riešenie na každodenné prejazdy dopravnými zápchami existuje. Nie je to ani osem, ani desať prúdov na D1.

Je to auto so špeciálnym hydraulickým pružením, ktoré ho dokáže dostať nad autá bežnej výšky a posunúť na prvé miesto na semaforoch.

Dnes existuje mnoho áut, ktoré dokážu meniť svetlosť na základe aktuálnych podmienok. Od jednoduchších, po zložitejšie systémy, výsledok je vždy rovnaký: pár centimetrov navyše pomôže zlepšiť prechodové uhly automobilov, a tým ochráni spodnú časť karosérie a podvozka. Tu ale o zvýšenie terénnych schopností nejde. Tu ide o možnosť „preskočiť“ autá stojace v kolóne, prejsť ponad ne a dosadnúť tam, kde to bude možné.

Systém, ktorý v sebe nesie tzv. Hum Rider, teda upravený Jeep Grand Cherokee v zaujímavej modrej farbe je nastavený tak, aby zvýšil svetlosť automobilu a rozšíril rozchod kolies natoľko, aby vozidlo mohlo nadísť každé priemerné auto. Pomôcť v tom majú taktiež kamery rozmiestnené okolo karosérie.

Samozrejme, účinok takéto podvozku je v čisto teoretickej rovine, rovnako ako jeho pravidelné zdvíhanie nad autami. Lebo síce ide o hydrauliku, sadnúť inému autu na strechu, či odraziť niekomu dvere, alebo sa skrátka zaseknúť v zákrute by bolo celkom ľahké.

Aj keď sa to môže zdať nereálne, auto je skutočné, existuje a zdvihnúť sa nad iné autá skutočne dokáže. Môže za to spoločnosť so zložitým názvom a2zfx, ktorá sa špecializuje na výrobu, či úpravu špeciálnych vozidiel pre využitie vo filmoch, či videách. Spoločnosť má za sebou hŕbu hollywoodskych trhákov vrátane Smrtonostnej pasce (Die Hard 4.0). Vyrobila tiež Robinovu motorku a mnoho ďalšieho. Takže nie, toto auto nie je len dobrá počítačová animácia, ale reálne existuje. Je však celkom zrejmé, že na vylepšení celkového dojmu z auta a jeho systému pracovali aj filmári a to nielen dramatickým strihom.

Hum Rider je špeciálne auto pre propagovanie novej platformy pre vodičov áut s názvom HUM, od poskytovateľa mobilných služieb Verizon Telematics. 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo