2017-03-20 04:05:00
Rover 45 za 3,60
Rover 45 za 3,60 eura
Zdroj: honestjohn.co.uk

Kúpiť pojazdné auto s platnou TK za 3,60 eura? Tento Rover 45 presne toľko stál

Kúpiť pojazdné auto s platnou STK za necelé 4 eurá, to je dozaista kauf roka.

Pritom nejde o žiaden žart, ale o reálnu cenu za dané auto, ktorá vyplynula z elektronickej dražby na internetovom portáli ebay.com. Kúpa prebehla v Británii a konečná cena za auto bola 3,19 libry.

Automobil Rover 45 je v základnej špecifikácii s benzínovým atmosférickým motorom 1,4i. Ide o 17 ročné auto v prekvapivo dobrom stave. Vo výbave síce nie je takmer nič, ani klimatizácia, či nebodaj elektrické sťahovacie okná, ale auto má platnú technickú kontrolu, cez ktorú prešlo bez výhrad.

Jeho majiteľ auto ponúkol v aukcii bez určenia minimálnej ceny. Jednoducho sa chcel auta zbaviť a ponúkal ho na súčiastky. Auto mu dva mesiace stálo pri dome, keďže si kúpil niečo novšie. Nebolo poistené a už nejaký čas nešlo naštartovať, keďže bola vybitá baterka.   

Keď si nový majiteľ prišiel po svoje auto, jeho majiteľ sa ani neobťažoval byť doma. Jednoducho mu nechal kľúče od zapaľovania v kabíne a odišiel do práce. Nový majiteľ si auto naštartoval káblami a vydal sa s ním na 60 kilometrovú cestu domov. Najprv to vyzeralo tak, že na miesto určenia ani nedorazí, no autíčko sa rozbehlo, dokonca začalo fungovať aj kúrenie. Pritom majiteľ v aute nechal aj dosť benzínu – viac než za koľko auto predal. Odvtedy nový majiteľ auto vyčistil, vymenil jedno koleso a už len dolieva benzín. Auto jazdí ako má, brzdí ako má a vyzerá zachovane.

Zdroj: honestjohn.co.uk

Nuž a prečo stálo iba toľko? Z jednoduchého dôvodu, predávanie auta, ktorého trhová hodnota je v súčasnosti okolo 200 až 300 libier (v kategórii do 500 eur) je dosť otravné. Človek musí komunikovať so záujemcami, musí auto udržiavať v použiteľnom stave. Odviezť ho na šrotovisko tiež niečo stojí, nehovoriac o tom, že človek od zberného dvoru za auto veľa nedostane, skôr bude musieť zaplatiť za šrotovanie. Predávanie na diely by bolo ešte zdĺhavejšie, následná likvidácia by bola ešte komplikovanejšia. Bývalý majiteľ je tak rád, že sa auta zbavil takto jednoducho a nový majiteľ zasa získal sympatický hatchback, ktorý už dva mesiace bez problémov využíva ako rezervné auto a chodieva s ním ku stanici, keď ide na vlak.

No nebolo by fajn, keby aj u nás viacerí ľudia pochopili, že predávať bezcenné autá za stovky eur v skutočnosti nemá zmysel? Najmä ak to auto nemá ani náhodou šancu byť zberateľským kúskom? Možno keby človek nemusel rozmýšľať nad každým eurom, možno by to fakt šlo.

jh
ZDROJ: honestjohn.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo