2017-03-15 17:15:00
Hromadná nehoda Kanada 2017
Hromadná nehoda Kanada 2017

VIDEO Keď v Kanade nasneží... Z desiatok áut zostal iba šrot

Čakali by ste, že v severskej krajine vedia jazdiť lepšie na snehu? Tak to možno vo Fínsku... Sneh na konci zimy prekvapil.

V kanadskom Quebecu sa v včera počas snehovej kalamity stalo na diaľničnej sieti až 100 dopravných nehôd. Jeden človek pri nich prišiel o život, keď vrazil do stĺpu nadjazdu.

Video nižšie zachytáva reťazovú nehodu na diaľnici č. 10, kde sa zrazilo okolo 50 áut. Je veľkým šťastím, že pri nehode nikto neprišiel o život.

Mnoho vodičov nebolo na takéto prudké sneženie a silný nárazový vietor pripravených. Najmä duševne, keďže ešte dnes platí v Kanade povinnosť jazdiť na zimných pneumatikách. Počas niekoľkých hodín nasnežilo od 15 do 30 cm snehu, spravodajstvo hlási, že na niektorých miestach sa snehová pokrývka vyšplhá až na úroveň 50 cm čerstvého snehu.

Málokto čakal, že sa zima na konci svojho panovania zmôže na takúto víchricu. Aj tak ale husté sneženie a nízka viditeľnosť musí vodičom naznačiť, že uháňať po neodhrnutej diaľnici rýchlosťou ako na suchu je veľmi nebezpečné. Keď potom dupnú na brzdu, nepomôže ani ABS, ani ďalší asistenti ako vidieť na konci videa. Šikovnejší vodiči aj napriek vyššej rýchlosti dokázali namieriť autá tam, kam nikomu neublížili, no je nepochybné, že viacerým účastníkom nehody zachránil život útek z áut.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo