2017-02-06 04:40:00
Duchovia a dušičky
Duchovia a dušičky

VIDEO: Autonómne autá sú dávno medzi nami. Jazdia keď sa nepozeráme. Duchovia?

Hovorí sa, že dobré auto má dušu. Čo ak je to viac než len pocit? Alebo sú to naozaj autonómne autá?

Myšlienka odtlačku duše človeka v živom tvorovi, napríklad psovi nie je nová. Čo ak ale dlhoročným pôsobením – jazdením, môžeme zanechať odtlačok vlastnej duše v aute, a to potom, keď sa nepozeráme ožije? Čo ak sú svetelné odlesky na fotografiách áut duše týchto áut? Čo ak...

Ale teraz vážne...Duchariny a Šuvadiny bokom... Internet stvoril zostrih videí s autami, ktoré sa správajú výrazne autonómne. Aj napriek tomu, že v čase ich vzniku o autonómnej jazde sníval akurát David Hasselhoff a fanúšikovia KITT-a. Pochopiteľne väčšina záberov pochádza z Ruska, tak ako táto autonómna Lada, avšak podobné „autonómne“ autá sa nájdu na hocakých cestách.

Zostrih s autami, ktoré jazdia bez vodiča je dosť dlhý a nemusíte ho pozerať celý. Určite si ale pozrite začiatok a potom pretočte na 4 a 7 minútu, keď už nič iné.

Práve zábery z priemyselnej kamery, ktoré sa v zostrihu nachádzajú od siedmej minúty mi vnukli myšlienku o duchoch, dušiach a ďalších somarinách. Auto bez vodiča prichádza v noci k rampe. Strážnik vyjde z búdky, a keď po chvíli zistí, že v aute naozaj nikto nie je a ono sa opäť snaží pohnúť, skoro sa po... a utečie kade ľahšie. Až o pár sekúnd sa ukáže, že to bol celkom dobre premyslený trik s automatickým parkovaním (ako sa do daného auta dostalo, netuším). Vyšiel by výborne až na jednu maličkosť – kameru, ktorá to všetko zachytila. 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo