2017-01-24 17:55:00
Tesla Killer
Tesla Killer

VIDEO: Ako na bežných ľudí zapôsobí zrýchlenie elektromobilu Faraday Future 91?

FF 91 sľubuje zrýchlenie na 100 km/h na úrovni moderných hyperšportov. Čo to znamená v praxi?

Zrýchlenie moderných elektromobilov je dychberúce a už dnes pre autá so spaľovacími motormi takmer nedosiahnuteľné. Veď „rodinný“ elektromobil FF 91, ktorý sa predstavil začiatkom roka, dosahuje zrýchlenie superšportových automobilov.

Prvý model automobilového startupu síce sprevádza mnoho problémov, no zároveň mnoho pozitívnych a zaujímavých informácií. Model má totiž systémový výkon 1050 koní a z 0 na 100 km/h zrýchli za fantastických 2,4 sekundy. To je rýchlejšie ako doteraz najvýkonnejšia Tesla model S P100D.

Čo ale tých 2,4 sekundy znamená v skutočnosti si mohlo počas premiéry na CES v Las Vegas vyskúšať niekoľko záujemcov o automobil. Zábery z palubnej kamery teraz FF zverejnil na youtube. Stoja za pozretie, pretože ukazujú reakcie viacerých mužov a žien, no tiež ukazujú v akom stave bol interiér vozidla počas jeho premiéry – v stave nedokončenom.

Už zrýchlenie Tesly P80, ktoré som mal možnosť okoštovať bolo možné prirovnať azda k zrýchleniu áut značky Ferrari, či Lamborghini, no ani to nie je presné. Kým vo Ferrari má zrýchlenie na svedomí fantastický superšportový motor, tu sa o zrýchlenie stará akýsi prerastený mixér – a to je približne pocit, aký má človek pri tomto zrýchlení.

Kým ale Faraday Future 91, či Tesla dokážu impozantne zrýchľovať na 100 km/h (a potiahnu ešte kúsok vyššie), najnovšie hyperšporty zrýchlia za pár sekúnd na 300 km/h a ťahajú ďalej a ďalej...

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo