2017-01-12 12:50:00
Parkovacia garáž
Parkovacia garáž Ilustračné foto

Je toto možné? Vodič BMW zabudol kde zaparkoval. Auto našli po 6 mesiacoch!

Sú príbehy, ktoré zaujmú a potom sú príbehy, ktoré pôsobia ako päsť do spánku. Toto sa naozaj stalo.

Muž si od kamaráta požičal auto, aby sa mohol doviezť do iného mesta na koncert. Keď koncert skončil, chlapík chcel odísť domov, no nemohol auto nájsť. Hľadal ho neuveriteľných päť dní, až kým to nevzdal a neohlásil to úradom. Auto bolo oficiálne považované za zmiznuté/odcudzené, až kým ho tesne pred Silvestrom náhodou nenašli. Zaparkované v parkovacom dome, presne tam, kde ho vodič nechal.

Istotne sa aj vám stalo, že ste auto v zhone zaparkovali, no keď ste sa vracali, mali ste vážny problém nájsť ho. Už-už ste si mysleli, že auto musel niekto ukradnúť, keď ste ho zbadali. Zastrčené medzi inými autami presne tam, kam ste ho zaparkovali.

Orientovať sa v parkovacích domoch, či podzemných garážach je ťažké. Ak si pred odchodom od zaparkovaného auta nezapamätáte číslo parkovacieho miesta, či aspoň podlažie/zónu parkoviska, môžete mať skutočne problém auto nájsť.

Preto sú v parkovacích domoch a garážach rôzne zóny, často farebne odlíšené, preto majú/mali by mať jednotlivé parkovacie miesta čísla. Keď ani všetky tieto opatrenia nestačia a nachádzate sa v skutočne veľkom parkovacom dome, pomôže jedine čas. Či už počkáte, kým sa parkovisko aspoň trochu vyprázdni, alebo prejdete jedno poschodie po druhom, kým na auto nenarazíte. A ak ani potom, je veľmi pravdepodobné, že vám auto ukradli/odtiahli.

Takýto scenár ale predpokladá, že si zapamätáte aspoň parkovisko, kde ste auto nechali. Lenže čo ak je na danom mieste parkovísk viac, sú veľké a neustále zaplnené a vy ste jednoducho zabudli (z rôznych dôvodov), z ktorého parkoviska ste prišli? Stať sa to môže napríklad pri letisku, či pri veľkom štadióne, alebo v centre rušného mesta s množstvom parkovísk blízko pri sebe.

Presne to sa stalo mužovi z Británie. Požičal si kamarátovo BMW, aby zo Škótska prišiel do mesta Manchester, kde bol na štadióne Etihad klubu Manchester City svedkom vystúpenia skupiny Stone Roses. Ich indie rock mu tak chutil, až celkom zabudol kde auto zaparkoval. Márne päť dní prehľadával parkoviská v centre mesta Manchester, kde zaparkoval, auto jednoducho nenašiel. Nakoniec to vzdal a kamarátovi musel oznámiť nepríjemnú správu – auta, ktoré mu v dobrej vôli požičal niet. To bolo v júni. Po tom, čo sa pokúšali nájsť auto prostredníctvom rôznych mestských organizácii, o dva mesiace neskôr nahlásili auto ako zmiznuté/ukradnuté. Tu mohol príbeh skončiť – krádež. Lenže neskončil koncom roka 2016 majiteľa vozidla kontaktovala miestna polícia s tým, že jeho auto našli, zaparkované na jednom z platených parkovísk. Šťastie? No to podľa toho ako veľmi si svoje auto cenil, pretože účet za parkovanie môže podľa odhadov za takú dlhú dobu prekročiť úroveň 6000 eur.

 

jh
ZDROJ: manchester evening news

Komentáre k článku


Stream naživo