2016-12-24 14:55:00

VIDEO Postavili proti sebe 6 brutálnych AMG modelov. Vyhrá najľahší? Najsilnejší?

Keď proti sebe postavíte 6 najsilnejších modelov AMG naprieč segmentami, musíte očakávať zaujímavý šprint.

Videli sme už mnoho porovnaní športových modelov jednotlivých značiek. Avšak je len málo porovnaní modelov toho istého výrobcu. Oplatí sa minúť takmer 200-tisíc na najsilnejšie auto, alebo stačí cca 60-tisíc (so všetkým čo k tomu patrí) na to najmenšie z výpočtu?

Anglický Youtube kanál Carwow proti sebe postavil šesticu azda najzaujímavejších AMG modelov. Či už Mercedes A AMG 45, C63 AMG, SLC 43 AMG, GLE 63 AMG, S65 AMG Coupe, či AMG GT, všetky patria k najsilnejším automobilom vo svojich triedach. Ako ale dopadne šprint na štvrť míle so všetkými naraz? Dokáže najmenšie AMG A45 s benzínovým turbo štvorvalcom konkurovať modelu S65 AMG, ktorý poháňa benzínový prepĺňaný motor V12?

Respektíve, dokáže odolať SLC so „sériovým“ motorom AMG športovému kupé AMG GT s novou silnou V8-čkou Podkapotou? A ako dopadne obor menom GLE 63 AMG, bude schopný držať krok s ľahšími modelmi?

Nejde pritom o porovnanie na okruhu, tam je jasné, že sile najsilnejších dokážu tí najobratnejší vzdorovať, možno ich aj predbehnúť, no v šprinte predsa o všetkom rozhoduje maximálny výkon a dostupnosť krútiaceho momentu, nie?

Dôležité sú ale aj iné faktory, medzi tými najdôležitejšími je hmotnosť, či trakcia. Takže... kto z koho? Video, ktoré nájdete nižšie pod článkom nie je len o šprinte, je tiež o bláznení sa na okruhu s autami, ku ktorým akosi patrí kúdol dymu zo spálených pneumatík. Stojí za pozretie. 

jh
ZDROJ: youtube.com, carwow

Komentáre k článku


Stream naživo