2016-12-12 14:00:00
Land Rover vyrobil chatku
Land Rover vyrobil chatku pre Santu
Zdroj: Jaguar Land Rover

Land Rover vyrobil chatku pre Santu, dá sa zložiť do Discovery Šport

Vianočné obdobie sa nevyhýba ani výrobcom áut. Niektoré značky prinášajú reklamné predmety s vianočnou tematikou.

Britská automobilka sa rozhodla potešiť Santu. V tomto období by sa mu podľa názoru predstaviteľov značky mohol hodiť mobilný príbytok. Preto sa Land Rover rozhodol postaviť rozkladateľnú chatku.

Zdá sa to, akoby Land Rover zanechal autá. Značka však len v spolupráci s dánskym špecialistom, firmou Lumo vyrobila luxusný príbytok pre Santa Clausa. Či sa do tohto mini ubytovacieho priestoru zmestia aj soby, nemôžeme zaručiť. Má totiž iba 3,5 metra štvorcových plochy a je v nej dostatok miesta pre pohodlný nocľah dvoch dospelých ľudí.

Aké sú dôvody, prečo by stavala automobilka takéto špecifické zimné ubytovanie, sa dá iba predpokladať. Dôvodov môže byť veľa. Land Rover sa už pred časom prezentoval aj v oblasti vlakov. Takže to hlavné bude okrem budovania mena a propagácie aj prezentácia technológií.

Zdroj: Jaguar Land Rover
Zdroj: Jaguar Land Rover

Obydlie sa v zloženom stave vojde do batožinového priestoru Land Roveru Discovery. To znamená, že jeho objem nie je väčší ako 1698 dm³. K tomu sú ešte potrebné schránky a odkladacie priestory pre transport spojovacieho materiálu a dekorácií. Stavba by mala ochrániť pred teplotami do mínus 21 stupňov Celzia. Testovali ju na extrémne nízke teploty (s minimálnym dopadom na životné prostredie). Je to jednoducho správna klasika, keď sa vyberiete na severný pól v rámci rozvozu vianočných darčekov...

Zdroj: Jaguar Land Rover
Zdroj: Jaguar Land Rover

Podľa Helen Ali, vedúcej realizačného tímu, mali túto chatku postavenú presne v štýle Land Roveru. Discovery Sport sa ukázalo byť so svojou priestrannosťou a univerzálnosťou ideálnym prostredníkom. Na výsledku vidno jasnú inšpiráciu autom, napríklad sedačky, alebo horizontálne otváranie dverí v štýle veľkej panoramatickej strechy. Na streche sú solárne panely a možnosť pripojenia ku konektoru na 12V v aute.

No čo si myslíte, bude sa toto obydlie predávať v showroomoch značky? To asi nie. Takéto riešenie by ste čakali márne. Land Rover bude túto búdu využívať v nasledujúcich rokoch pri svojich propagačných akciách, v Land Rover Experience centrách a pri ďalších (nielen) netradičných projektoch.

Zdroj: Jaguar Land Rover
Zdroj: Jaguar Land Rover

Mobilný prístrešok už stihol otestovať Kenton Cool. Tento dobrodruh je známy vďaka tomu, že 12x zdolal slávny Everest. „Bývanie v divočine je rastúcim trendom. Iba Land Rover mohol vytvoriť takú chatku. Konštrukcia je navrhnutá šikovne a je neuveriteľne robustná, takže je ideálna pre odľahlé miesta po celom svete,“ povedal Cool.

Jozef Vydra
ZDROJ: Jaguar Land Rover

Komentáre k článku


Stream naživo